back to top
hétfő, július 22, 2024

VIDEÓ: Az utolsó utáni pillanatban nyerte a Cup-futamot Alex Bowman

Dátum:

Megosztás:

Alex Bowman nyerte a hétvégi Las Vegas-i NASCAR Cup-futamot. Ehhez a győzelemhez előbb egy nagy mentésre, majd hosszabbításra is szüksége volt.

- Reklám -

Sokáig leginkább csak pörgött-forgott a NASCAR Cup mezőnye a Las Vegas Motor Speedwayen. Ennek során többen is elvesztették autójuk felett az irányítást, de legalább egyben maradtak, és folytatni tudták a versenyt.

- Reklám -

Így járt a verseny elején Cole Custer, akit Kyle Larson és Erik Jones is el tudott kerülni, majd többek között Brad Keselowski is, aki sokadszor került bajba.

Alex Bowman a verseny egy pillanatában kevés híja volt, hogy falba tegye az autóját, ami ugyan megúszott, de végül meg tudta fogni – igaz, többen is elmentek mellette. Nem sokkal később az egyébként Bowmannel csatázó Ryan Blaney is így járt, de ő is szépen mentett.

- Reklám -

A verseny első valódi áldozata Daniel Suárez lett, aki úgy törte össze autóját, hogy egyébként csak utasa volt egy balesetnek. Előtte koccantak ketten, abban egy harmadik érintett megcsúszott, majd összegyűjtötték a mexikóit, aki aztán többször eltalálta a falat. Erik Jones és Michael McDowell megúszták érdemi kár nélkül. Chase Briscoe is tovább tudott menni.

Később megúszta az anyagi kárt piruettje során a pole-pozíciós Christopher Bell és Harrison Burton is. Ők ketten ugyanott, de egymástól függetlenül pörögtek meg. Nem volt ilyen szerencsés Ryan Blaney, aki viszont összetörte autóját, valamint Erik Jones és Bubba Wallace sem.

Bár Suárez kiesett, a Trackhouse Racing másik versenyzője, Ross Chastain sokáig a győzelemre is esélyes volt. Chastain szakaszt is tudott nyerni, és folyamatosan ott volt a sztárcsapatok versenyzőivel egy bolyban. A hosszabbítás azonban már nem róla, hanem a Hendrick-hengerről szólt. Alex Bowman kétkerekes cseréjének köszönhetően kockáztatott és nyert, ehhez pedig csapattársát, Kyle Larsont kellett maga mögött tartania.