csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIMSAA Corvette WEC-programjáért hagyja ott az IMSA-t Nick Tandy

A Corvette WEC-programjáért hagyja ott az IMSA-t Nick Tandy

- Hirdetés -

Nick Tandy annak idején még 2017-ben versenyzett utoljára a WEC-ben. Akkor a Porschéval együtt ő is kiszállt, most a Corvette kedvéért tért vissza.

A Porsche jelenleg az IMSA új csúcskategóriájába, az LMDh-ba épít új autót. Korábban 2017-ig a WEC LMP1-es kategóriájában versenyzett, ahol Nick Tandy is a csapatot erősítette. A Porsche tervei között is szerepel a WEC-visszatérés hosszabb távon, az érintett viszont ténylegesen be is jelentette ezt.

- Hirdetés -

Nick Tandy a WEC-ben idén először teljes szezonban szereplő Corvette Racing versenyzője lesz, ahol csapattársa a régi IMSA-ismerős Tommy Milner lesz. Tandy a Corvette mellett viszont nem tud az IMSA-ra is kapacitást allokálni, így az amerikai endurance-versenyeken mostanság biztosan nem láthatjuk őt.

Vegyesek az érzéseim” – ismeri el új szerepkörében, a Corvette versenyzőjeként Nick Tandy. “Egyrészt mindenki izgatott nyilván amiatt, hogy egy világbajnokság mezőnyében indulhatunk. Ez valami új és valami különböző lesz. De rengeteg embert, rengeteg pályát és rengeteget szurkolót hagyunk ott. Ezt pedig az utóbbi években azért megszoktuk, hiszen ezt láttuk hétről hétre.

- Hirdetés -

A 2014 óta az IMSA-ban versenyző Tandy megszerette az évek során az Egyesült Államokat. Most ezt az életszakaszt adja fel a Corvette kedvéért. “Hiányozni fognak olyan helyek, mint Virginia vagy Watkins Glen. De egy világbajnokságra váltunk, ez pedig nem sokaknak adódik lehetőségként. Le Mans-t persze ismerjük, de egy teljes WEC-szezon ennél jóval több. Ráadásul egyszeri eseményként továbbra is ott leszünk majd Daytonában. Nagyszerű dolog, hogy mindkét helyen meglesz a lehetőségünk sikeresnek lenni.

- Advertisement -

Friss