back to top
vasárnap, június 23, 2024

Ez nem a mi napunk volt – Kyle Busch

Dátum:

Megosztás:

A vasárnapi Las Vegas-i futam nagy részében Kyle Busch ellen szólt minden, mégis úgy tűnt, hogy megszerezheti első győzelmét a 2022-es szezonban.

- Reklám -

Busch a szombati edzésen összetörte a 18-as rajtszámú autóját, és így csapata kénytelen volt tartalék autóra váltani – de a tartalék autójuk alapvetően egy „pótalkatrészes autó” volt, amiben még motor sem volt.

- Reklám -

Nyolc órányi munka után, amelyben mind a négy JGR csapat tagjai részt vettek, Busch csapata végül sikeresen felkészítette autóját a vasárnapi versenyre, de a mezőny végéről kellett indulnia.

A verseny nehezen indult Busch számára, amikor egy hosszabb kiállásra kényszerült, hogy a boxutcai személyzete megjavítsa a váltójával kapcsolatos problémát. Ezután Busch a 43. körben egy több autóval történt incidens során megpördült az újraindításnál.

- Reklám -

De ahogy a vasárnapi futam a végéhez közeledett, Busch az élen találta magát, és ádáz párharcot vívott csapattársával, Martin Truex Jr.-ral a győzelemért.

Amikor már úgy tűnt, hogy a kétszeres bajnok megragadja az esélyt, és győz, hat körrel a vége előtt sárga zászlót lengettek.

Az összes autó kijött, és a Hendrick Motorsports három versenyzője elsőként hagyta el a boxutcát, mindössze két új gumival, míg Busch volt az első versenyző négy új gumival.

Végül legyőzte Kyle Busch-t Alex Bowman
Végül legyőzte Kyle Busch-t Alex Bowman Fotó: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR Media

A vége nem jött össze Busch-nak

Alex Bowman mögé sorakozva azonban már nem tudott visszajutni az élre. Miután átszelte a célvonalat, a 18-as autó versenyzője nem volt túlságosan elégedett az eredménnyel.

Ugyanaz a (káromkodás) fickó, aki minden (káromkodás) győzelmét így szerzi, egy újabb (káromkodás) győzelmet szerez így” – mondta a csapatrádión keresztül.

Mire azonban a TV és más médiumok utolérték őt, Busch sokkal diplomatikusabb választ adott.

Ez bizonyítja a Joe Gibbs Racingnél dolgozóknak kitartását. Igazán nagyra értékelem a 18-as srácokat, a srácaimat. De a 11-es, 19-es és 20-as rajtszámú csapatokat is – mindannyiukat, amiért átjöttek és segítettek. Mindenki hozzájárult ahhoz, hogy ma el tudjunk indulni” – mondta Busch.

Nagyon nagyra értékelem ezt. Nagyszerű, gyors autóm volt ma.

Próbáltam mindent megtenni, hogy megtartsam a vezetést Truex-szal szemben, és úgy éreztem, hogy sikerült is elhúznom.

Nem tudom, mi volt az oka a sárgának. De mindegy, nem így kellett lennie, nem a mi napunk volt, találkozunk jövő héten.