back to top
vasárnap, május 19, 2024

F1-es karriert szeretne a NASCAR-bajnok fia

Dátum:

Megosztás:

Hiába vonul vissza az év végén Kevin Harvick, úgy tűnik, nem marad verseny nélkül a család, ugyanis fia kijelentette, F1-es pilóta szeretne lenni.

- Reklám -

A 11 éves Keelan szintén a motorsporttal szeretne foglalkozni, hogyha felnő, de nem apja nyomdokaiba lépne a NASCAR-ral, hanem egy másik sorozat keltette fel a figyelmét. Ugyan még csak gokartozni kezdett, de máris kifejezetten az F1-re készül. Ennek érdekében Olaszországban versenyzik.

- Reklám -

„Hogy egy második generációs pilótának egy NARCAS-családban ilyen célja legyen ilyen fiatalon… nem gyakori. De hogy működjön a dolog, nem ragadhat az Egyesült Államokban, Európában lesz erre lehetősége.” írta Luke Smith a The Athletic hasábjain.

Szerencsére apja segíti ebben, így Keelan megismerkedhet az itteni versenyzési kultúrával a legkeményebb bajnokságokban.

- Reklám -

Jelenleg csak Logan Sargeant kapott helyet amerikaiként az F1-ben, de ha Michael Andrettin múlik, lehet, hogy nemsokára több esélye lesz a pilótáknak bekerülni a királykategóriába az óceán túloldaláról is.

A csapatfőnök fél szezonja óta (1993) mindössze hárman (Scott Speed, Alexander Rossi és most Sargeant) kerültek be az F1-be, Andretti szerint pedig a Haas jelenléte sem jelent különbséget, így maga venné kezébe az irányítást, amennyiben engedélyt kap a sorozathoz való csatlakozásra.

Az F1 mellett vághatja nagy fába a fejszéjét az Andretti