back to top
péntek, június 21, 2024

Valódi csillaghullás hozta el Austin Cindric második győzelmét, két esélyesnek is „megállt” az autója

Dátum:

Megosztás:

Austin Cindric pályafutása második Cup Series-futamgyőzelmét aratta a Gateway Motorsports Parkban. A Penske pilótája az utolsó körben vette át a vezetést, miután csapattársa autójából kifogyott az üzemanyag. Cindric mögött Denny Hamlin és Brad Keselowski szelte át a célvonalat.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a NASCAR Cup Series tizenötödik idei futamát, amelynek a Gateway Motorsports Park (hivatalosan World Wide Technology Raceway) volt a helyszíne. A 240 körös viadalnak Michael McDowell vághatott neki a pole pozícióból.

- Reklám -

McDowell aztán nem is ment rosszul a futam első etapjában, de végül nem sokkal annak leintése előtt Christopher Bell átvette tőle a vezetést. Ezután pedig sokáig úgy tűnt, hogy az első, majd a második szakaszt is megnyerő Belltől senki sem veheti majd el a győzelmet.

- Reklám -

A harmadik szakasz előtt viszont a Penske pilótái nem mentek ki a bokszba, így eltolták a stratégiájukat. A hajrára pedig emiatt úgy fordult rá mezőny, hogy Ryan Blaney állt az élen, őt pedig a legerősebb autóval rendelkező Bell támadta. A Joe Gibbs Racing versenyzőjének azonban motorproblémái adódtak, a csapata utasítására nem használhatta a harmadik fokozatot, és végül a hetedik helyen ért célba. Tehát az eső miatt félbeszakított Coca-Cola 600 után nem tudott sorozatban másodszor nyerni.

Blaney ettől a ponttól kezdve egyértelmű esélyessé lépett elő. Viszont ő sem tudta problémamentesen végigcsinálni a futamot, az utolsó körben ugyanis kifogyott az üzemanyag az autójából.

A győzelmet így „átadta” a mögötte haladó csapattársának, Austin Cindric-nek. A 2020-as Xfinity Series-bajnok így a 2022-es Daytona 500 után újra tudott diadalmaskodni a Cup Seriesben. Ezzel ráadásul a Penske hosszú nyeretlenségi sorozatát is megtörte, hiszen  a mooresville-i alakulat legutóbb a tavaly őszi martinsville-i versenyt húzta be Blaney révén (nem számítva persze az All-Star viadalt, amelyet Joey Logano nyert meg). Cindric mögött végül Denny Hamlin és Brad Keselowski szelte át a célvonalat.

Az Enjoy Illinois 300 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtekinteni.