back to top
péntek, június 21, 2024

Joey Logano egymillió dollárral, Kyle Busch majdnem egy monoklival távozott North Wilkesboróból

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano nyerte az All-Star futamot, amelyet North Wilkesboróban rendeztek meg. A verseny leginkább Kyle Busch és Ricky Stenhouse Jr. verekedéséről marad majd emlékezetes.

- Reklám -

Magyar idő szerint hétfő hajnalban került sor a NASCAR Cup Series hagyományos All-Star versenyére, amelynek második alkalommal a feltámasztott North Wilkesboro Speedway adott otthont. A futamot – és így az egymillió dolláros fődíjat – Joey Logano nyerte meg domináns teljesítménnyel, a Penske pilótája egy híján mind a kétszáz kört az élen töltötte. Mögötte sorrendben Denny Hamlin, Chris Buescher és az Indy 500 időmérőjét az ötödik helyen záró, majd onnan helikopterrel átrepülő Kyle Larson szelte át a célvonalat.

Drámaian alakult az Indy 500 időmérője, Scott McLaughlin új rekordot felállítva szerezte meg a pole pozíciót

- Reklám -

A viadalra azonban nem Logano brillírozása, hanem Kyle Busch és Ricky Stenhouse Jr. verekedése miatt fognak emlékezni a szurkolók. Az ökölharc előzményeit a futam második körében kell keresnünk, amikor Busch szándékosan beleforgatta a falba a vetélytársát. A Richard Childress Racing pilótája ugyanis korábban maga is hozzáért a falhoz, és úgy gondolta, hogy erről Stenhouse tehetett.

- Reklám -

A falba tett 47-es autó az ütközés miatt versenyképtelenné vált, de azért Stenhouse még vissza tudta kormányozni a bokszutcába. Ott pedig finom célzásként Busch helyén parkolta le.

Majd a futam leintése után a kamionjánál várta meg az ellenfelét, akinek az érkezése után azonnal el is indult kettejük közt a feszült hangulatú eszmecsere. „Menj vissza, és nézd meg a visszajátszást, nem értem hozzád. Egyszer sem” – mondta Stenhouse. „Mindannyian nekimentünk egymásnak” – válaszolta Busch.

„Te nekimentél a kerítésnek, aztán meg nekem” – folytatta  Stenhouse. „Nem hiszem, de hát, ha ez történt, akkor oké” – nyugtázta Busch. „Menj vissza, és nézd meg” – ismételte meg Stenhouse, majd megpróbálta arcon ütni a vele szembenálló, nála termetesebb kollégáját.

Az így kialakult verekedésbe aztán a két csapat tagjai és mások, többek között Stenhouse apja is beszállt. Végül a biztonsági személyzet segítségével szétválasztották a feleket, de könnyen lehet, hogy ennek még lesz folytatása, akár már a következő hétvégén.

Az All-Star futam végeredményét ezen a linken lehet megtekinteni.