back to top
péntek, június 21, 2024

A korábbi csapatfőnök szerint Andrettiékat senki sem hívta az F1-be, de ők ezt nem tartották tiszteletben

Dátum:

Megosztás:

Miután elutasították az amerikai üzletember, egyben korábbi versenyző csapatának F1-es csatlakozási kérelmét, Günther Steiner azt mondta, Michael Andretti nagyot hibázott azzal, hogy hangzatos nyilatkozatokkal kampányolt a tervei mellett.

- Reklám -

Andretti törekvését főleg azért kaszálták el, mert a már régóta működő csapatok nem akarták több szeletre osztani az egyre értékesebb tortát. Az amerikai üzletember az új silverstone-i bázisukból kiindulva nem adja fel a próbálkozást, aminek 2022 tavasza óta nagy hangot ad, és a Haas korábbi csapatfőnöke szerint ezzel hibát követett el.

Mario Andretti szerint az F1 vezetője kijelentette, „mindent megtesz”, hogy ne szállhassanak be

- Reklám -

A jelenlegi amerikai tulajdonú istállót Steiner irányította a megalakulásától, 2016-tól egészen az idei év elejéig – amikor kirúgták –, így sokáig ő is érintett volt abban, hogy az F1 befogadja-e Andretti alakulatát vagy sem. Emellett saját emlékeit is megosztotta. „Nyilvános volt a közeledési szándékuk, holott alapelv, hogy amikor valamihez csatlakozni szeretnénk, azt nem tesszük nyilvánosan. Előbb találkozók, vacsorák és bulik jönnek, mert be akar lépni a klubba. A klub azonban nem akarta befogadni őt, senki sem kérte őket, hogy jöjjenek. Ezt tiszteletben kell tartani” – jelentette ki a The Red Flags podcast adásában.

- Reklám -

„Nem tudjátok, én mennyit güriztem, mire megkaptuk az engedélyt, mire igent mondtak. Mindenkit felhívtam, a gyerekeiket, unokaöccseiket is, hátha beválik. Elmagyaráztam az embereknek az elképzeléseimet, tolakodás nélkül – tette hozzá. – Végül szép történet kerekedett ki belőle, mert nem okoztunk csalódást, sikeresen bemutatkoztunk.”

Nemrég kiderült, hogy Andretti leigazolta az F1 elismert technikai szakemberét, Pat Symondsot, így aligha gondolhatunk arra, hogy a csatlakozási ábrándja tovaszállt volna. A Sauber csapatfőnöke speciel azt javasolta neki, hogy kövesse az Audi modelljét (amely a Saubert vásárolja föl), mert akkor valószínűleg jobbak lesznek az esélyei.

Az Andrettinél folytatja a Forma–1 leghíresebb botrányának egyik szereplője