back to top
péntek, június 21, 2024

Újabb bajnok csatlakozik a „legendák csapatához”

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson egy korábbi bajnokot szerződtetett a saját csapatához, hozzáadva ehhez a Legacy Motor Club mögött álló tapasztalathoz.

- Reklám -

Nem elég, hogy a NASCAR két hétszeres bajnoka is a fedélzeten van, egy további legendát is magánál tudhat majd a Legacy MC (a legacy angolul örökséget jelent), így öregbítve a csapat hírnevét. Jimmie Johnson társtulajdonosként, Richard Petty visszavonulva nagykövetként, és újabban Matt Kenseth tanácsadóként fogva segíteni Erik Jones és a jövőre érkező John Hunter Nemechek munkáját.

- Reklám -

Kenseth 2003-as bajnoki címe után megnövelték a győzelemért járó pontok számát és a következő évre bevezették a rájátszást is. Bár nem szerzett annyi bajnoki címet, mint újdonsült kollégái, azért nem mondhatni, hogy ne írta volna bele magát a NASCAR történelemkönyvébe.

Matt Kenseth, NASCAR Hall of Fame
Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR

„Jimmie és én nagyon tiszteljük egymást versenyzőként és barátként is, nagyon hasonlítunk és a karrierünk azonos szakaszában vagyunk. Két nagyon tehetséges pilótának jelenthetek segítséget, hogyan dolgozzanak együtt a csapattal, és álljanak át a Toyotára. Már kiváncsian várom, mit érhetünk el közösen” – nyilatkozta Matt Kenseth a bejelentés kapcsán.

- Reklám -

Jimmie Johnson közben a következő szavakkal illette egykori vetélytársát a motorsport.com-nak:

„Matt nemcsak kitűnő pilóta és kemény versenyző, de jó barát is, így teljesen beleillik a képbe egy ilyen szövetség. Nagyon okos, már dolgozott a Toyotával, és még mindig megvan benne a versenyszellem.

Továbbra is sportoló, jobb formában van, mint valaha. Hálás vagyok neki, hogy a tudását és tapasztalatát megosztja velünk, már várjuk, milyen hatással lesz ránk ez.”

Emlék Watkins Glenből: Félmeztelen őrült rohant a pályára autogramért, de nem kapott, és még le is tartóztatták