kedd, április 23, 2024

Emlék Watkins Glenből: Félmeztelen őrült rohant a pályára autogramért, de nem kapott, és még le is tartóztatták

Dátum:

Megosztás:

2007-ben a NASCAR Nextel Cup Series egyetlen épített pályás versenyén Watkins Glenben bőven volt esemény a pályán is, de a legkülönlegesebb dolog mégis a piros zászló alatt történt.

Nézd újra a legdurvább befutót Watkins Glenből!

- Reklám -

- Reklám -

Vannak olyan pillanatok minden sportban, amikor nem maga a teljesítmény marad emlékezetes, hanem valami teljesen más momentum teszi különlegessé az adott versenyt. Ezt történt a NASCAR 2007-es szezonjában is, ahol Watkins Glenben egy egészen rendhagyó eseményre került sor.

15 körrel a vége előtt a célegyenes végén Martin Truex Jr. meglökte az újonc Juan Pablo Montoyát, aki emiatt eltalálta és kiforgatta Kevin Harvickot. Amellett, hogy az eset heves szócsatával folytatódott, a versenyre és egy szurkoló életére is hatással volt.

- Reklám -

Történt ugyanis, hogy a versenyt piros zászlóval megszakították, de a célegyenesben javításokat végeztek, így az autók a pálya hátsó részén álltak meg. Ekkor egy néző, név szerint Brett Hilbert úgy gondolta, ez egy tökéletes alkalom arra, hogy kedvenc pilótájától autogramot kérjen.

Átugrott tehát a kerítésen, és benézett Matt Kenseth ablakán, hogy aláírassa a sapkáját. A versenyző felelős módon ott helyben nemet mondott. De amikor megtudta, hogy az illetőt letartóztatták, és egy év börtön várhat rá veszélyeztetésért és birtokháborításért, megesett rajta a szíve.

Matt Kenseth
Fotó: NASCAR via Getty Images

„Amint elment, úgy gondoltam, alá kellett volna írnom, ha már bajba kerül miattam. Nem tudom, hogy ez lett volna-e a helyes döntés úgy, hogy ennyien nézik az esetet, még gyerekek is. Egyszerűen meglepett a dolog, és nem tudtam, mit csináljak” – ecsetelte akkor Kenseth.

„Nem tekintek magamra a sztárként, de a NASCAR összes nagy alakja ott állt, és a fickó az én autómhoz jött oda, ez egy dicséret volt számomra. Meg fogom keresni a fickót, és küldök neki majd valamit. Rosszul érezném magam, ha nagy bajba kerülne miattam.”

A férfi később óvadékot tett le, így elengedték, a történet további részéről viszont nem került nyilvánosságra információ.