back to top
vasárnap, június 23, 2024

Tudta Ross Chastain, hogy előbb-utóbb utoléri a Hamlin-bosszú

Dátum:

Megosztás:

18 kör volt hátra a poconói versenyből, amikor Ross Chastain eltűnt az élről Danny Hamlin jóvoltából. A kárvallott számított erre.

- Reklám -

Két futamgyőzelem és sok-sok top 5-ös helyezés után Ross Chastain egy újabb kiváló eredmény felé haladt. Poconóban. A Dinnyésember vezetett is 18 körrel a vége előtt. Az első adandó alkalommal azonban, amikor erre Denny Hamlin lehetőséget kapott, eltakarította őt az útból.

- Reklám -

Hamlin addig tolta feljebb és feljebb Chastain-t, amíg az a falban kötött ki, ahonnan visszafelé szánkázva a belső falat is elkapta. Chastain tudta, hogy ez a bosszú előbb vagy utóbb utoléri őt.

Tudtuk, hogy ezzel jön még nekem, és azt gondolom, most pontosan ezt hajtotta be” – utalt Chastain Hamlin bosszújára.

- Reklám -

A Trackhouse Racing versenyzője már majdnem két hónapja Hamlin célkeresztjében volt. Ott a két versenyző egy top 5-ös helyezésért harcolt, amikor csatájuk közepette össze is értek. Chastain elismerte, hogy szándékos volt a kontakt, igaz, azt is, hogy ez jóval erősebbre sikeredett, mint ahogy azt kivitelezni szerette volna.

Tudtam, hogy a tetteimnek következményei lesznek. Tudtam, hogy egy-két hónapja átléptem egy vonalat, ami miatt majd jönni fog a bosszú is. Úgy döntött, most ezt vissza fogja adni nekem.

Ross Chastain végső eredménye a baleset után végül a 34. lett. Denny Hamlin hiába nyerte meg eredetileg a futamot, sokáig nem örülhetett ennek a sikernek. A JGR-est (valamint csapattársát, Kyle Busch-t) ugyanis kizárták, így Chase Elliott ölébe hullott a győzelem.