back to top
vasárnap, június 23, 2024

DRÁMA: Hamlin nyert, de kizárták, így Elliott Pocono győztese

Dátum:

Megosztás:

A pályán Denny Hamlin és Ross Chastain újabb fejezete döntött, a garázsban viszont a NASCAR felügyelői.

- Reklám -

Nézzük mi történt a futamon először is.

- Reklám -

Miután Denny Hamlin és Ross Chastain ütközése miatt Hamlin a falnak csapódott Nashville-ben, Hamlin tudatta, hogy végül gondoskodni fog arról, hogy kiegyenlítse számláját Chastainnel szemben, méghozzá egy olyan pillanatban, amikor ez fájni fog a dinnyés embernek.

Hamlin beváltotta ígéretét vasárnap a Pocono Raceway-en, és ezzel újabb fejezetet fűzhetett a hagyatékához.

- Reklám -

Nem tudom mire számítottatok” – mondta a közönség fújólásának közepette Hamlin. „Én voltam a jobb pozícióban, és elfogyott az út előtte. Nem nincs vége. Addig fogok keményen versenyezni, amíg nem kapom meg a megfelelő tiszteletet.

Hamlin győzelme után kislányával hajtott el a Victory Lane-re.

Miután 18 körrel a vége előtt a boxutcai stratégiát alkalmazva a második helyre került az újraindításnál, Hamlin a belső ívről keményen nekiment Ross Chastainnek, és átvette a vezetést, aminek következtében Chastain az 1-es kanyar kijáratánál a falnak csapódott, és kiesett a versenyből.

Ezen baleset után Hamlin az utolsó körökben el tudott húzni Kyle Busch elől, és éppen elég üzemanyagot spórolt ahhoz, hogy megtartsa első helyét és megnyerje az M&M’s Fan Appreciation 400 versenyt Poconóban.

Nos ez lett volna karrierje 49., és Poconoban elért 7. győzelme Hamlinnek, azonban a verseny után néhány órával érkezett a hír, hogy a 11-es, és a második helyen célba érő 18-as csapatot kizárták.

Egy olyan anyagot találtunk az autó orr-részén, aminek nem volt semmi oka, hogy ott legyen” – mondta Brad Moran, a Cup Series ügyvezető igazgatója.

A NASCAR a 11-es és 18-as Toyoták szabálysértéseivel kapcsolatban nem közölt további részleteket, mivel várhatóan fellebbezni fognak. Moran azt mondta, hogy azt a jövő héten fogják elbírálni.

A Joe Gibbs Racingnek hétfő délig van ideje fellebbezést benyújtani.

Ez az első alkalom, hogy a Cup Series győztesét kizárták, mióta a NASCAR bevezette a kizárási szabályokat a 2019-es szezon előtt. Poconóban így Hamlin és Busch a 35., illetve a 36. helyen végzett. Hamlin két pontot, Busch pedig egy pontot kap.

Chase Elliott így idei 4. győzelmét könyvelhette el úgy, hogy igazából nem nagyon tudta megszorongatni a JGR párosát a verseny folyamán.

Blaney nagyot csapódott

A versenyen több drámai baleset is történt, a legnagyobb ezek közül Ryan Blaney kiesése volt. A Team Penske pilótája a 3-as kanyar kijáratán állt keresztbe és csúnyán belecsapódott a boxutcát elválasztó falba.

Így biztossá kezd válni, hogy Ryan Blaney-nek futamgyőzelemre lesz szüksége ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba.

A Kurt Busch helyett induló debütáns, Ty Gibbs magabiztosan versenyzett, és felnőtt a feladathoz, ami végül a 18. helyet eredményezte.

A versenyen egyébként Kyle Busch dominált, a legtöbb kört ő vezette, megnyerte a második szakaszt is, ami extra rájátszás pontokat eredményezett volna neki. Az első szakaszt Kyle Larson nyerte.

Végeredmény