kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARTruck-bajnoki címével is nehezen talált jó Xfinity-ülést Sheldon Creed

Truck-bajnoki címével is nehezen talált jó Xfinity-ülést Sheldon Creed

- Hirdetés -

Sheldon Creed már tavaly is az Xfinity Seriesben szeretett volna versenyezni 2020-as bajnoki címe után. Végül idénre talált magának jó ülést.

Sheldon Creed nevét először akkor ismerhette meg az amerikai autósportért rajongók szélesebb közönsége, amikor 2015-ben és 2016-ban is elhódította a Stadium Super Trucks bajnoki címét. 2018-ban, immár teljes szezonban oda koncentrálva, az ARCA Menards Seriesben is felért a csúcsra. Újabb két év telt csak el, amikor már a NASCAR Truck Series legjobbjának bizonyult öt futamgyőzelemmel.

- Hirdetés -

2021-re Creed saját elmondása szerint is az Xfinity Seriesben látta magát. Ehhez viszont nem talált az ízlésének megfelelően jó csapatot magának, így maradt még egy évre. 2021-ben aztán már a duplázás nem jött össze, de újabb három futamgyőzelmének köszönhetően egy ötödik hely azért igen.

2022-ben pedig a Richard Childress Racing végre lecsapott rá, és szerződtette a másik újonc Austin Hill mellé.

- Hirdetés -

Nem nagyon volt jó lehetőség” – ismeri el Creed. “Talán még készen sem álltam volna. Nem is baj igazából, hogy így alakult.

Most viszont már tényleg nekikezdhetett az Xfinity-programnak, nem is rosszul: Daytonában egy hatodik hellyel nyitott. Apró üröm lehet az örömben, hogy cserébe csapattársa, Austil Hill viszont nyerte a futamot. Creed viszont boldogan vágott neki a 2022-es szezonnak. “A Penskén kívül nagyjából mindenkivel beszéltem. Azt tudtuk, hogy ha lehet, maradnánk Chevyben. Itt ráadásul nagyon laza mindenki, igazi régimódi versenyzők. És szerencsére összeállt a szponzorpénz is. Elvégre ki ad ötmilliót egy Xfinity-szezonra? Őrület. Úgy éreztük, akarnak minket. Addig mindenkivel oda terelődött a beszélgetés, hogy tök jó, örülnénk, ha jönnél, de ennyibe és ennyibe fog ez kerülni. De jól fogunk bánni a szponzoraiddal, ha vannak.

Sheldon egy nagyon tehetséges versenyző, biztos vagyok benne, hogy sokat látunk tőle idén” – mondja a csapatfőnök Richard Childress. “Úgy érzem most magam, mint amikor Tyler Reddickkel ünnepeltünk bajnoki címet. Jó ilyen versenyzőkkel dolgozni.

- Advertisement -
SourceJayski

Friss