back to top
szerda, május 22, 2024

Malukas összevissza beszél, mérnöke mégis érti, mit akar

Dátum:

Megosztás:

David Malukas saját elmondása szerint sem mindig tudja még szavakba önteni újoncként, amit szeretne. Mérnöke ebből a zagyvaságból is ért. Ő a Malukas-suttogó…

- Reklám -

Formula Regional- és Indy Lights-második helyei után idén már az IndyCarban versenyez a litván-amerikai David Malukas. A 20 éves versenyző tehát egy újabb nagy minőségbeli ugrás előtt áll, ennek pedig érzi is a nehézségeit. Na nem csak a konkrét versenyzésben, hanem a mérnökével való kommunikációban is. Ez pedig legalább annyira hozzátartozik a sikeres szerepléshez.

- Reklám -

Egyik reggel elkezdtük ide-oda változtatgatni az autót, és én nem éreztem jól magam” – utalt vissza a nemrég lezajlott sebringi tesztre Malukas. „Akkor azt mondtam a mérnökeimnek: oké, most álljunk meg egy picit! Hadd tegyek meg jó sok kört, most úgyis arra van szükségem! Ha ez meglesz, nem fogok úgy vezetni, mint egy dilettáns. Ebéd után össze is állt minden, a változtatások is jól sültek el. A nap végén az új gumikat feltéve meg is kérdeztem: Mi a franc van, csalunk? Nem, mondták, minden rendben! Én meg: Basszus, rohadt gyorsak vagyunk!

Malukas számára van még bőven tanulnivaló, főleg a mérnökével, Ross Bunnellel való kommunikációban. „Megvan köztünk a kémia, nagyon jól kijövünk. Mindig hülyéskedünk is egymással. Nagy fazon. Ráadásul még azt a makogást is megérti és hasznos infókká tudja konvertálni, amit sokszor előadok neki. Mondtam is már neki: nem tudom, hogy csinálja, mert sok értelmeset szerintem nem mondtam neki. Nagyon örülök, hogy velem dolgozik.

- Reklám -

Az újonc versenyző viccesen Malukas-suttogónak becézte Bunnellt. „Mindenképp, mert néha én se értem, amit mondok. De valahogy mégis kisilabizálja, amit mondani akarok.