back to top
csütörtök, június 20, 2024

Tömegbaleset megúszva nyert Smith a Daytona-i Truck futamon

Dátum:

Megosztás:

Daytona ezúttal sem hazudtolta meg magát. A mezőny nagy része számára ugyanis egy tömegbaleset miatt már a hajrá előtt végetért a szezonnyitó Truck futam.

- Reklám -

Amilyen csendes mederben kezdődött, annyira eldurvult a NASCAR Camping World Truck Series daytonai futama. A 36 főt számláló mezőny komolyan problémák nélkül lehozta a verseny nagy részét, a hajrá azonban ismét jelenős összegekkel rövidítette meg a csapatok bankszámláját.

- Reklám -

A John Hunter Nemechek által dominált futam első szakasza a helyezkedésről, valamint Corey Heim problémáiról szólt. A tavalyi ARCA-ezüstérmes számára jól kezdődött a nap, hisz korábbi sikerei színhelyén ismét rajtelsőséget szerzett, a Truck futam katasztrofálisan alakult. Előbb az első szegmens utáni kiállások során pördült meg, és törte meg autóját, majd a második szegmensben egy koccanás után kapott defektet, és vesztette el minden esélyét a jó szereplésre. A 19 éves georgiai sorsát 20 körrel a vége előtt egy újabb jobb első defekt pecsételte meg.

Az élen közben az első két szakaszt megnyerő, és a versenyt szinte végig vezető John Hunter Nemechek vezette a mezőnyt, az újraindítást követően azonban Ben Rhodes és csapattársa, Christian Eckes törtek az élre. Egy kisebb összeakadást még megúszott a mezőny, az utolsó előtti kör célegyenesében azonban bekövetkezett a katasztrófa; Eckes próbálta blokkolni az első helyért támadó Tyler Ankrumot, az elkésett manővernek azonban tömegbaleset lett a végeredménye.

- Reklám -
A futam végi tömegbaleset

A tömegbalesetbe végül 19-en kerültek bele, köztük a versenyt domináló Nemechek. Mivel a sárgát még néhány tized másodperccel a célvonalon áthaladás előtt lengették be, némi takarítás után folytatódhatott a futam. A sors fura fintora, hogy a láncreakciót előidéző Eckes folytatni tudta a versenyt, ráadásul az első helyről kezdhette meg az utolsó, 2 körös sprintet.

Az utolsó kör kezdetén már Zane Smith állt az élen, ezúttal pedig a szerencse neki kedvezett. A tömegbalesetnél a számára kissé túl korai sárga megfoszotta a győzelemtől, White és Wright utolsó körös összeakadása azonban végleg neki ítélte a győzelmet.

Az elmúlt két szezon ezüstérmese pályafutása 4. győzemét ünnepelhette, a Front Row Motorsports pedig a tavalyi Daytona 500-as sikert követően újabb Daytona-i sikernek örülhetett.

„Teljesen más érzés Daytonában nyerni, mint bárhol máshol.” – mondta a versenyt követően Smith. „Ez egy legendás helyszín. Mikor a tömegbaleset után piros zászló következett, az borzasztóan fájdalmas volt. Már azt hittem, megnyertük a versenyt. Aztán végül sikerült, ezt pedig a csapatnak köszönhetem, akik rengeteget dolgoztak. Le a kalappal előttük! Ez egy igazán szórakoztató év lesz, ahol reményeim sikerül megdöntenem saját rekordomat.” – utalt a 22 éves kaliforniai arra, hogy idén a bajnoki címet tűzte ki célul.

A második helyet Ben Rhodes, a harmadikat pedig Christian Eckes szerezte meg. Rajtuk kívül Tanner Gray, és az utóbbi időben főként riporterként dolgozó Parker Kligerman jutott be a legjobb 5-be. A Truckosok következő versenyére máricus 4-én, Las Vegas-ban kerül sor.

A FUTAM VÉGEREDMÉNYE – LINK