back to top
vasárnap, június 23, 2024

Szintet lép a színészből lett NASCAR-pilóta

Dátum:

Megosztás:

Csapatot és bajnokságot is vált majd Frankie Muniz, a „Már megint Malcolm” korábbi sztárja, miután idén teljesítette első teljes szezonját egy stock carral.

- Reklám -

A színész már korábban is versenyzett a Champ Car nevelőszériájában, de a sorozat átalakulásával kihullott a mezőnyből. Tavaly egy teszt után döntött úgy, hogy ténylegesen megpróbál a NASCAR világában érvényesülni, és úgy tűnik, elérkezett a következő lépcsőfok számára.

- Reklám -

„Mindig is szerettem, volna a NASCAR-ban menni, és bár ez teljesen más stílusú verseny, mint amit korábban csináltam, úgy gondoltam beleugrom a mélyvízbe, és úgy próbálom ki. A fiam is megszületett, így szerettem volna, ha úgy nő fel, hogy látja, az álmaimért küzdök, és keményen dolgozom valami olyanért, ami iránt szenvedélyes vagyok.” – nyilatkozta Muniz a BeyondTheFlag-nek.

„Úgy éreztem, sokat elértem, de azt akartam, hogy lássa, ahogy belevágok és ne csak meséljenek neki arról, ami csinált korábban az apja.

- Reklám -

Sok szép pillanatunk volt, a kedvencem, amikor a legjobb 5-ben zártam Michiganben, miután defektet kaptam és a falat is eltaláltam. Akkor nagyon mélyen éreztem magam, de a jó eredmény pár órával később mindent felülírt.

De sok mindennel meg is kellet küzdenünk, főleg a szezon második felében volt balszerencsénk. Ezt is meg kellett tanulnom kezelni, hiszen elvárásaim vannak magammal és az autóval szemben, amikor ezeket nem tudom teljesíteni, nem leszek tőle boldog. Ennek ellenére még mindig nagyon motivált vagyok, és minden alkalommal szeretnék tanulni, amikor csak autóba ülök.”

Muniz 2023-ban az ARCA Menards Seriesben (a NASCAR három fő sorozata [Cup, Xfinity, Truck] alatti lépcsőfok) teljesített teljes szezont a Rette Jones Racinggel, és legjobbja egy ötödik hely volt, miközben negyedik lett a bajnokságban. A 37 éves pilóta most bejelentette, távozik a csapatától és eggyel feljebb lép a NASCAR ranglétráján.

„Az ARCA-ban akartam versenyezni, így sok csapattal beszéltem. Amikor találkoztunk Mark Rette-tel, azonnal tudtam, hogy megértjük egymást, éreztem a zsigereimben. Nagyon jó tanulóév volt ez számomra, s már alig várom, hogy a tapasztalatot hasznosítsam jövőre, és győzelmekért küzdjek.”

Ugyan még konkrétumokat nem osztott meg, Muniz így is elárult két dolgot: egyrészt, hogy teljes szezont fog teljesíteni, és azt is, hogy egy jelentősebb sorozatban indul majd.

„Az a célom, hogy jobb és jobb legyek. Feljebb lépek majd, ahol keményebb a küzdelem, és tudom, hogy sokat tanulhatok még, de ugyanakkor fel vagyok erre készülve, és én is vetélytárs lehetek. Versenyzőként nem elégszel meg, csak a győzelemmel, de vannak kisebb célok is, amiket el szeretnénk érni.

A Cup Series a végső cél, ez szerintem mindenkinél így van, de tudom, elég öreg vagyok, hogy most kezdjem a sportot. Nincs 15 évem arra, hogy tökéletessé fejlesszem a tudásomat, és úgy jussak el a Cupba. Rögtön meg kell mutatnom, hogy itt a helyem, és ehhez eredmények kellenek.”