hétfő, március 4, 2024

A sorozatsztár egyre közelebb a profi autóversenyzővé váláshoz

Dátum:

Megosztás:

Frankie Muniz a nyugati parton kezdett el stock car versenyezni, 2023-ban az ARCA vagy a Truck Series versenyzője szeretne lenni.

- Reklám -

A színészek egy nagyon válogatott csoportja ülhetett már versenyautó volánja mögé, és aratott sikert.

- Reklám -

Paul Newman éppolyan sikeres versenyző volt, mint színész: négy bajnoki címet nyert sportautókkal, valamint az 1995-ös Daytona 24 órás versenyen kategóriagyőzelmet aratott.

Tom Cruise egyszer kipróbált egy NASCAR autót, és nagyon közel került ahhoz, hogy hírneve csúcsán, „A mint a villám” forgatása idején a Cup Series-ben versenyezzen.

- Reklám -

Most pedig Frankie Muniz szeretné felgyorsítani az átmenetet a főállású színészből a főállású versenyzővé válás rögös útján.

Az egykori gyereksztár, aki leginkább a „Már megint Malcolm” című sorozatban nyújtott szerepéről híres, az elmúlt 15 évben az autóversenyzéssel is próbálkozott, és nemrégiben elkezdett stock carokkal versenyezni a nyugati parton, olyan pályákon, mint Kern County.

Muniz 2023-ban a NASCAR valamelyik nemzeti sorozatába szeretne felugrani, és a SiriusXM NASCAR Radio riporterének, Dave Moody-nak adott interjújában megosztotta, hogy tárgyalásokat folytat arról, hogy a következő szezonban vagy az ARCA, vagy a NASCAR Camping World Truck Series, vagy a NASCAR Xfinity Series sorozatban versenyezzen.

Szeretnék realisztikus lenne lenni … Nyilvánvalóan nem sok ovál versenyen indultam, szóval bárhová megyek jövőre, az új lesz. Ugyanakkor szeretnék gyorsan feljebb lépni” – mondta Muniz.

Nem akarom magamat teljesen a mélyvízbe dobni. Tudom, hogy az ARCA Nationalben, a Trucks Seriesben… ott nagyon nagy a verseny. Ez nem kis, helyi versenyzés, ez a motorsport legmagasabb szintje.

Biztos akarok lenni benne, hogy készen állok. Hiszem, hogy készen állok. De az egész arról szól, hogy a legjobb szponzorációt tegyük össze egy Truck vagy ARCA versenyre.

„Egyszerűen csak versenyautóban akarok ülni, szóval a lehető legtöbb ülésidő kulcsfontosságú lesz számomra az év hátralévő részében és jövőre, hogy folyamatosan tanuljak és fejlődjek. Ez a cél, hogy egy Truckban vagy az ARCA Nationalben, vagy mindkettőben versenyezzek.”

Muniz már belekóstolt a NASCAR világába

Muniz idén már vendégelemzőként ott volt a Fox Sports közvetítésében a NASCAR Cup Series All-Star Openen a Texas Motor Speedwayen májusban.

A volt sorozatsztár versenyzői tapasztalatainak nagy részét a 2000-es évek végén szerezte, amikor három szezonon keresztül versenyzett az Atlantic Championshipben, legjobb helyezése a negyedik hely volt. Emellett tször indult a Long Beach-i Toyota Pro/Celebrity Race versenyen is, legjobb helyezése 2005-ben a harmadik hely volt.