back to top
csütörtök, május 30, 2024

Halálos baleset történt a NASCAR leghíresebb pályáján

Dátum:

Megosztás:

Egy versenyző meghalt, egy másik pedig megsérült a többek között a NASCAR leghíresebb versenyének, a Daytona 500-nak, illetve Daytonai 24 órásnak otthont adó Daytona International Speedway-en szombaton. A hírt a pályatulajdonos NASCAR erősítette meg.

- Reklám -

A baleset a hírek szerint az Audi Club pályanapján történt. „Szomorúan értesültünk az egyik pilóta haláláról, miután az abban részt vevő személyeket a helyi orvosi központba szállították az Audi Club pályanapján történt baleset után. Emellett lélekben azzal a versenyzővel vagyunk, aki megsérült ugyanebben a balesetben. A Daytona International Speedway együttműködik az Audi Clubbal és a helyi hatóságokkal a baleset okait feltáró vizsgálat során” – olvasható a pálya közleményében.

- Reklám -

A balesetről nem közöltek részleteket.

A daytonai versenypályán legutóbb 2013-ban történt halálos baleset, akkor a Team Hammer Advanced Riding School motoros iskola 65 éves oktatója és 45 éves diákja ütközött az egyik oválíven és halt bele még aznap a sérüléseibe. Előtte 2009-ben, 2008-ban, 2004-ben és 2003-ban is meghalt valaki (hárman versenyhétvégén, egy férfi versenyzőiskola oktatásán), de egyik sem a NASCAR-ban történt. Ott a legutóbbi daytonai haláleset a hétszeres bajnok Dale Earnhardt nevéhez fűződik, aki 2001. február 18-án ezen a pályán szenvedett halálos balesetet a Daytona 500-on.