vasárnap, április 14, 2024

Ross Chastain és a Trackhouse nem szállt el az első győzelemtől

Dátum:

Megosztás:

Lehet, hogy Ross Chastain autójának ajtaja felett új matrica van, de semmi más nem változott a Trackhouse Racing csapatánál.

- Reklám -

Chastain és az 1-es számú csapat Richmondban a NASCAR Cup Series legújabb győzteseként tért vissza a garázsba.

- Reklám -

A Circuit of The Americas-i diadal Chastain és a szervezet első győzelmét hozta a legmagasabb szinten, és megmutatta, hogy nem véletlen, milyen gyorsak voltak a szezon elején.

Igaz, ez egy monumentális győzelem volt mind Chastain, mind a Trackhouse számára, de nem tervezi, hogy megváltoztatja a gondolkodásmódját, sem a csapatét.

- Reklám -

Nem tagadja, hogy úgy érezte, mintha egy súlyt levettek volna a válláról.

Szeretném azt mondani, hogy nem, de igen” – mondta Chastain szombaton a Richmond Raceway-en.

Ember vagyok, szóval igen. Pont erről beszéltünk a csapattal. Csak magunkra számíthatunk. Igaz, hogy nyertünk, de senkin nem látom, hogy a babérjain ülne.

Az adrenalin keddre, vagy akármikor is volt, már lekopott, és már csak előre tekintünk. Nem csinálunk semmit másképp.

A győzelem után sűrű volt a hét – ünnepléssel és kötelezettségekkel -, és ez fáradtá tette Chastain-t. Úgy érezte, a Trackhouse igyekezett a lehető legtöbbet tenni azért, hogy kihasználja a lehetőséget.

Rengeteg pacsi volt” – mondta Chastain. „A kezem még mindig fáj.

A fiatal versenyző nem sokat aludt a héten. Péntek délután 3 órakor kúszott ágyba, miután megérkezett Richmondba. Este 9 körül ébredt, és este 11-kor már vissza is feküdt a szombat kora reggeli edzés és kvalifikáció előtt.

A csúcspontok az otthoniakkal való beszélgetések voltak” – mondta Chastain. „Sok ember segített abban, hogy eljussak ide, és akik részesei voltak ennek az útnak.

Beszélgetni velük, hallani a történeteiket, hogy hol voltak a verseny vége felé, látni néhány videót, ahogy reagálnak a győzelmemre, ez volt az, amikor tényleg belém ivódott, hogy ez a valóság.

Chastain a nyolcadik helyre kvalifikálta magát Richmondban.