back to top
csütörtök, május 30, 2024

Olimpiai szereplésről szövöget álmokat Simona de Silvestro

Dátum:

Megosztás:

A versenypályát jégcsarnokra cseréli a svájci Simona de Silvestro, akinek az álma, hogy olimpikon legyen, amit most bobosként szeretne majd megvalósítani.

- Reklám -

Szerző: Hegedűs Dávid

- Reklám -

A 33 éves hölgy elég széleskörű autóversenyzői pályafutást tudhat maga mögött, de leginkább az IndyCarból lehet a közvélemény számára ismerős, 69 IndyCar futamon állt eddig rajthoz, de ott volt a Formula E indulásakor is a mezőnyben, ahol most is jelen van, a Porsche istálló tesztpilótájaként.

Emellett a Supercars-ban is indult illetve a GT autózásban is kipróbálta már magát, sőt 2014-ben a Sauber Forma-1-es csapatának a fejlesztőpilótája is volt.

- Reklám -

Nagy álma volt mindig is, hogy téli olimpián képviselhesse Svájcot, ezért úgy döntött, hogy télen szünelteteti a versenyzői pályafutását – végleg tehát nem hagyja abba – és elkezdett bobbal gyakorolni.

„Már egy ideje inspirál az Olimpia. Néhány éve kezdtem el azon gondolkozni, hogy hogyan tudnám megvalósítani ezen álmomat. Megvizsgáltam az összes sportágat és arra jutottam, hogy autóversenyzői múltam miatt a bobbal lehet a legnagyobb esélyem eljutni oda.” – fogalmazott a svájci.

„December óta sokat dolgoztam azon, hogy hozzászokjak a jégcsarnokban való suhanáshozEz volt az első olyan versenyem, ahol nem autóban ültem. A rajtomon még sokat kell dolgozni, ezért most a sprintedzések vannak terítéken.” – vázolta fel, hol is tart a felkészülésben.

Az edzéseiről pedig az Instagram oldalán is beszámolt néhány kép formájában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simona De Silvestro (@simonadesilvestro) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simona De Silvestro (@simonadesilvestro) által megosztott bejegyzés