back to top
péntek, június 21, 2024

Reddick nem akart hülyeséget csinálni Phoenixben

Dátum:

Megosztás:

A józan ész győzött Tyler Reddick számára a NASCAR Cup Series vasárnapi, Phoenix-i versenyének utolsó három körében.

- Reklám -

Reddick már szinte karnyújtásnyira volt pályafutása első győzelmétől, miközben Chase Briscoe-val és Ross Chastainnel csatázott, de tudta, hogy ezért nem érdemes kamikaze mozdulatot bevetni.

- Reklám -

Nagyon csábító, nem igaz?” – mondta Reddick. „Olyan, mint amikor valaki elédvág az autópályán, és dühös vagy, és legszívesebben rádudálnál. Nagy a kísértés, hogy megnyomd a dudát. Én csak próbáltam kezelni az érzéseimet. Nehéz volt.

Azt hiszem mindenki azt kérdezte, melyikünk fogja kilökni a másikat az első kanyarban? Nagyon szórakoztató volt. Bárcsak mélyebbet tudtam volna fékezni, de ma ennyi volt az autóban. Ha később fékezek akkor a falban kötöttem volna ki.

- Reklám -

Briscoe az 1-es és 2-es kanyarban simán otthagyta Reddicket, aki ennek ellenére úgy érezte, hogy a lehető legjobb tempót diktálta ebben a két esetben.

A Richard Childress Racing versenyzőjére a nagy csatározások közepette megérkezett Ross Chastain, így végül a második helyért is harcolnia kellett, de nem sikerült megszereznie.

Reddick a harmadik helyen végzett; ez volt az első top 5-ös helyezése a szezonban. Briscoe pedig megszerezte karriere második Cupos évében élete első győzelmét.

Tudom, hogy valami nevetséges, őrült mozdulat nem fogja megnyerni nekem a versenyt – nagyobb az esély arra, hogy veszítenék ezzel” – mondta Reddick.

El fog jönni Reddick ideje

Nem kell feltalálni a spanyol viaszt ahhoz, hogy futamot nyerj. Szimplán neked kell lennie a leggyorsabbnak, és akkor jó pozícióban leszel a győzelemhez.

Nem akartam valami igazán nevetségeset bevállalni; ez nem olyan, mint egy Homestead vagy egy épített pálya, ahol van helyed hasonló dolgokra.

A vasárnapi volt Reddick legjobb eredménye öt phoenixi indulásából. Az előző legjobb helyezése 19. hely volt.

Nagyon intenzív verseny volt. Szerencsére elég könnyű volt tisztán gondolkodni, és tudtam, mit kell tennem, hogy legyen esélyem.

Úgy érzem, ez elég jól sikerült az egész. Vissza tudok majd menni, és az adatok segítségével boncolgatni és megnézni, hogy miben tudtam volna jobb lenni, de nagy hibát nem követtem el. Szóval, elfogadom a harmadik helyet.

De a legjobb hír Phoenixből? Reddick azt mondta, hogy nem tapasztalta azt a zsibbadást a lábában, ami az előző két hétvégén gyötörte.

Hála az égnek” – mondta.