back to top
vasárnap, július 21, 2024

Jani pótolja az F1 miatt kieső Magnussent a Ganassinál

Dátum:

Megosztás:

A korábbi Le Mans-i 24 órás győztes Neel Jani váltja az F1-es Kevin Magnussent a Chip Ganassi Racingnél a hétvégi Sebringi 12 órás versenyen.

- Reklám -

A korábbi WEC, Champ Car, A1 Grand Prix, GP2 és Formula E versenyző, a 38 éves Jani Earl Bamberrel és Alex Lynn-nel együtt versenyez majd a Cadillac Racing DPi-V.R 2-es rajtszámú autójával az IMSA sebringi futamán.

- Reklám -

Szerencsés vagyok, hogy egy olyan neves csapattal versenyezhetek, mint a Chip Ganassi Racing, miközben visszatérhetek az egyik kedvenc pályámra és versenyemre, a Sebringi 12 órásra” – mondta Jani. „Alig várom, hogy együtt dolgozhassak Alex Lynnel, és Earl Bamber személyében egy ismerős arccal álljak rajthoz, és együtt lássuk majd meg a kockás zászlót, a #02-es csapatként.

Jani a 2020-as Sebringi 12 órás versenyen a gyári Porsche GT csapattal a második helyen végzett Bamber és Laurens Vanthoor mellett a 3,74 mérföldes, 17 kanyaros Sebring International Raceway-en.

- Reklám -

Nagyon örülünk, hogy Neel Jani a Cadillac csapatunk szerves részét képezheti” – mondta Mike Hull, a CGR ügyvezető igazgatója. „Képessége, hogy csapatjátékosként győzni tud az endurance sportautóversenyzés legmagasabb globális szintjén, bizonyítja azt az önzetlen gondolkodásmódot, amely szükséges ahhoz, hogy együtt diadalmaskodjunk.

Magnussen F1-be való távozásáról Hull hozzátette: „Örülünk, hogy Kevin visszatérhet szenvedélyéhez, a formula versenyzés lehető legmagasabb szintjén való versenyzéshez. Csapatunk hálás, hogy együtt dolgozhatott Kevinnel. Nagyon élveztük a vele töltött időt.

A #02-es Cadillac DPi-V.R autó tavaly januárban debütált a Daytona 24-en, ahol Bamber, Marcus Ericsson, Lynn és Magnussen közösen vezették, és a 12. helyen értek célba. A Cadillac 2017 óta a Sebring International Raceway öt 12 órás versenyéből hármat megnyert.