back to top
hétfő, július 22, 2024

VIDEÓ: Megint a végére maradt a döntés a phoenixi Cup-futamon

Dátum:

Megosztás:

Chase Briscoe-nak a daytonai harmadik hely után ezúttal már a győzelem is összejött. De nem csak ennyi volt a phoenixi NASCAR Cup-futam.

- Reklám -

A szezon negyedik NASCAR Cup Series-futamát Phoenixben Ryan Blaney kezdhette a pole-pozícióból. A penskés tulajdonképpen az egész versenyen jól tudta tartani magát az élmezőnyben, a második szakasz győzelme az övé is lett.

- Reklám -

Rögtön a verseny elején iszonyatos helyezkedés kezdődött, de nagyon sokáig mindenki megúszta autótörés nélkül a csúszkálások ellenére is. A futam első ijesztő jelenetét Corey LaJoie produkálta, akinek nem volt ki a négy kereke, miután elhagyott egyet belőlük. Sokáig egyébként ő volt a verseny egyetlen kiesője, futama mindössze 45 körig tartott. A falat borotváló LaJoie leeső kerekét egyébként Cody Ware még el is találta, de ennél nagyobb bajt nem okozott.

Az első szakasz végén a Hendrick négy autóját kivétel nélkül megtaláltuk az élmezőnyben, annak is az első hét helyén. Közülük végül William Byron végzett az élen.

- Reklám -

A második szakasz során Christopher Bell úgy kapott defektet, hogy látszólag el sem talált semmit, a Cup-mezőny viszont ezeket az apróbb incidenseket leszámítva alapvetően jól egyben tudott maradni. A második szakasz végén Blaney és Elliott a lekörözöttek között nagyot harcolt a szakaszgyőzelemért. Ezt végül, ahogy fentebb említettük is, Blaney szerezte meg.

A verseny végéhez közeledve a széles pálya nyújtotta lehetőségekkel néha hat-hét autó is feltűnt egy vonalban egymás mellett. Nagyot harcolt a harmadik szakaszban a minél jobb eredményért a kiscsapatok versenyzői közül Tyler Reddick és Ross Chastain is. Reddick végül harmadikként futott be, a Trackhouse Racing tündérmeséje pedig Chastain második helyével folytatódott.

A Cup-verseny legnagyobb balesetét toronymagasan Martin Truex Jr produkálta, amikor falba állt Toyotájával.

A futam végén egyre csak sűrűsödő újraindításokat végül Chase Briscoe bírta a legjobban idegekkel, és megszerezte karrierje első győzelmét.

A NASCAR Cup-futam videós összefoglalója: