back to top
csütörtök, május 30, 2024

Räikkönen potenciális utódja megszólalt a pletykákkal kapcsolatban

Dátum:

Megosztás:

A Trackhouse Racing Project 91 elnevezésű projektje Kimi Räikkönen után egy másik pilótát is az autóba fog ültetni, azt azonban még nem lehet tudni, ki lesz az.

Legközelebb már nem Räikkönen lesz a sztárautó pilótája

- Reklám -

- Reklám -

Amikor Justin Marks csapatfőnök bejelentette ezt, a találgatások megindultak, hogy a csapattal korábban megbeszéléseket tartó többszörös V8 Supercars-bajnok, Shane van Gisbergen lehet a következő a sorban.

Az új-zélandi pilóta nem rejtette véka alá, hogy körbenézett, milyen lehetőségei vannak más bajnokságban is. Ráadásul a sonomai és chicagói versenyek nem ütköztek volna ausztrál versenyekkel, így lehetősége is lenne arra, hogy rövid kitérőt tegyen.

- Reklám -

Van Gisbergen azonban nemrég hosszabbított jelenlegi csapatával, ezzel kapcsolatban beszélt a motorsport.com-nak.

„Nagyon szívesen csinálnék ilyesmit, de elég magasra tették a lécet Kimi Räikkönennel. Próbáltam kapcsolatba lépni Paul Morris-szal [korábbi csapatfőnök] hátha összeköt velük. Mert benne lennék ilyesmiben.”

Van Gisbergen kiemelte, úgy érzi, jelenleg jó helyen van. Főleg így, hogy csapata megengedi, hogy például GT autókkal is versenyezzen (többek között a daytonai 24 óráson), nem érzi szükségét annak, hogy bajnokságot váltson.

„Nagyon élveztem a rally-t is. Sajnos idén nincs ausztrál vagy új-zélandi világbajnoki futam, de idén is fogok kisebb versenyeken részt venni otthon, meg lehet Ausztráliában is.

Sztem annyi GT-versenyen indultam, amennyin nem szégyelltem, még Európában is, úgyhogy most inkább az off-road vonz.

Ami a speedwayeket illeti, a mezőnyben való versenyzés egy újfajta készség lenne számomra, amit meg kell tanulnom. Abban még fejlődnöm kéne.”