back to top
vasárnap, június 16, 2024

A BMW óriási problémán küzdötte át magát a dobogóért

Dátum:

Megosztás:

Csak a gyárból, az egész virtuális porgram újraírásával sikerült megoldani a BMW gondjait a Long Beach Nagydíján, az eredmény pedig egy dobogó lett.

- Reklám -

Év elején még a mezőny végén kullogott a BMW, a Long Beach-i utcai versenyen – talán a rövidebb távnak is köszönhetően – viszont már rendkívül jó formát mutattak.

- Reklám -

A rémálomszerűen sikerült Daytonai 24 órás után úgy tűnt, Sebringben is utolsóként kell számolni a bajor márkával. A verseny végi káosznak köszönhetően azonban mégiscsak felállhattak a dobogóra, de ők is elismerték, azt csak a szerencsének köszönhették.

Ehhez képest – ugyan az Acura mindkét autója problémákba ütközött – Long Beachben nem volt kérdés, hogy a dobogóért küzdhetnek majd a BMW-k is. A látványos csata azonban nem volt adott, hiszen a szabadedzések alapján, még korántsem volt biztos, hogy egyáltalán el tudnak indulni a 100 perces versenyen.

- Reklám -

Az LMDh autóknak ugyan közös a hibrid rendszerük, a hozzá tartozó szoftvert azonban a gyártók fejlesztik, ez az egyik legfőbb eltérés köztük.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert komoly problémánk volt az első szabadedzésen. A srácok Münchenben próbálták megoldani a dolgot, és újra kellett írniuk a teljes szoftvert, csak ezzel szűnt meg a hiba.” árulta el Connor de Phillippi, aki a dobogó mellett a verseny leggyorsabb körét is megfutotta.

A BMW szinte utolsóként vitte pályára LMDh autóját az idén debütáló márkák közül, emiatt sokkal kevesebb tesztkilométert teljesítettek, mint a Porsche vagy a Cadillac.

„Sokan kommenteltek [negatív dolgokat], így másodikként végezni Long Beachben elég jó érzés.” – tette hozzá Nick Yelloly, a dobogón végzett autó másik sofőre.

„Ez egy elég nagyszabású program, ahhoz képest, hogy mennyi idő alatt kellett eljutnunk a versenypályáig. Ennek ellenére össze tudtuk hozni, megtalálni a megfelelő embereket és teszteket is végezni. Edzésről edzésre javítottunk a vezethetőségen, és most már egész jó a tempónk is.”

„A csapat nagyon kitett magáért, az utolsó etapban Connor mindent beleadott. Most már kezd minden összeállni, így várom a következő pályákat.”