back to top
csütörtök, május 30, 2024

Focistadion építése miatt sem esik ki a káoszfutamokat hozó versenyhelyszín

Dátum:

Megosztás:

Eddig kétszer rendeztek versenyt Nashville utcáin, és mindkétszer kifejezetten izgalmasra sikerült, azonban a Tennessee Titans stadionjának átépítése miatt veszélybe került a futam sorsa.

A sok baleset ellenére egyelőre nem változtat Nashville-en az IndyCar

- Reklám -

- Reklám -

Eredetileg 2023 végéig szólt a Nashville-i rendezők szerződése, az eddigi tapasztalatok alapján nem volt kétséges a folytatás, mivel a helyszíni nézők körében az egyik legnagyobb sikernek számított. A pálya veszélyes titulált vonalvezetése és az építkezés miatt azonban kétséges volt, hogy a városban marad-e a verseny, vagy kiköltöztetik a közeli oválra.

A jelenlegi amerikai foci stadion parkolójában építik fel az új sportlétesítményt, azon a helyen, ami a verseny alatt az IndyCar-csapatok garázsaként szolgált.

- Reklám -

„Már készültünk erre.” árulta el a verseny vezérigazgatója, Jason Rittenberry a RACER-nek.

„Tony Cotman [pályatervező] én és az IndyCar már tartottunk megbeszéléseket arról, hogy tovább 2024-től. Jelenlegi is dolgozunk egy hároméves hosszabbításon, így folytatódni fog a verseny egy új pályán, de maradunk a belvárosban.”

Ez pont egybeesik stadion tervezett építésével, így nyitva hagyták a lehetőséget, hogy csak erre a három évre változna meg a pálya vonalvezetése.

„A stadion építése nyilván kihívás elé állít minket, de a város és a polgármester támogatnak minket. A tervek szerint az idei verseny előtt jelentjük majd be, milyen lesz a folytatás, de addig is intéznünk kell és aláírni néhány dolgot.

A jó hír az, hogy a verseny marad: ezt akarja a város, az IndyCar és mi is, így folytatjuk. Mindössze kicsit izgalmasabb lesz az egész.”

Nashville Street Circuit, IndyCar
Fotó: Joe Skibinski/Penske Entertainment