back to top
vasárnap, június 23, 2024

Pletykák szerint 100 000 dollárt fizetett Räikkönen Kyle Buschnak

Dátum:

Megosztás:

Mindez 2011-ben történt, amikor Räikkönen szünetet tartott Forma-1-es karrierjében, és kipróbálta magát a NASCAR-ban.

- Reklám -

Kimi Räikkönen a jövő hétvégén, Watkins Glenben debütál a NASCAR Cup Seriesben. Ez azonban nem az első rodeója a NASCAR nemzeti szériáiban, hiszen korábban a Truck és az Xfinity Series-ben is versenyzett már.

- Reklám -

A veterán finnt még F1-es korában busásan megfizették a szolgálataiért – kivéve a Lotus, de ez már egy másik történet.

A NASCAR-ban azonban más volt a helyzet, hiszen Raikkönennek saját zsebből kellett fizetnie az indulásait.

- Reklám -

Egyes hírek szerint a 2007-es F1-es világbajnok a Truck Seriesben futamonként körülbelül 100 ezer dollárt fizetett.

A Kyle Busch Motorsports tulajdonosa, Kyle Busch 2011-ben korlátozott számú futamra szóló megállapodást kötött a finn pilótával.

A kétszeres NASCAR Cup Series bajnok elismerte, hogy a szerződtetése előtt soha nem találkozott Räikkönennel, de az egyik autóját így is rábízta a finnre. Az egyetlen kikötés az volt, hogy az egykori Ferrari-pilótának futamonként 100 000 dollárt kellett fizetnie.

Igaz, akkoriban voltak olyan pletykák, hogy Räikkönen saját ICE1 Racing csapatával debütál majd a NASCAR-ban, amely egy magánbefektető segítségével történt volna, de ez ismeretlen okok miatt nem valósult meg, így a Kyle Buschsal kötött megállapodást.

A hírek szerint az alku arról szólt, hogy 3-5 Truck versenyen indul, de Räikkönen végül mindössze egy futamon állt rajthoz.

Említésre méltó az is, hogy a korábbi F1-es bajnok vállalta, hogy saját pénzből állja a versenyeket. Ennek oka az volt, hogy fel akarta kelteni „az érdeklődést és szponzort szerezni” egy Xfinity- és egy esetleges Cup-futamra.

Busch elmondta: „Räikkönen szolgálataiért sok csapat versenyben volt, de végül mi nyertük a háborút.

Kimi Räikkönen végül csodálatosan teljesített a Truck versenyen, a 15. helyen végzett. Bár az Xfinity debütálása kevésbé volt látványos, a 27. helyen végzett.

Remélhetőleg a Cup Series színpadán tett első kitérője idén kiváló eredményeket hoz majd magának és a Trackhouse Racingnek.