hétfő, március 4, 2024

Bell szenzációs hajrája sem tudta megakadályozni Harvick 60. győzelmét

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick előbb Chris Buescher, majd a friss gumikon érkező Christopher Bell támadásait is visszaverte, és győzött Richmondban.

- Reklám -

Még nyolc nappal ezelőtt is az volt a narratíva Kevin Harvick körül, hogy közel két teljes szezonon át tartó nyeretlenségi szériája van, és hogy az egész szezonban mindössze 13 kört vezetett, ami nem volt egy rózsás statisztika.

- Reklám -

Mindössze nyolc nap kellett ahhoz, hogy Harvick teljesen megfordítsa a szezonját, és talán az egyik legveszélyesebb versenyzőként pozicionálja magát a NASCAR rájátszására.

Miután átvette a vezetést a domináns Joey Loganótól (222 kört vezetett a 400-ból), Harvick a vasárnapi futam utolsó negyedében a mezőny élén haladt, és a gumistratégiát pontosan kijátszva megnyerte a Richmond Raceway-en rendezett versenyt, ezzel zsinórban második győzelmét aratva.

- Reklám -

Harvick az utolsó zöld zászlós etapon először Chris Buescher komoly kihívását hárította, majd Christopher Bell – aki frissebb gumikon volt – támadását is túlélte, és egy autóhosszal győzött.

Bell 11 körrel később volt kinn friss gumikért, és az utolsó 20 körben 5 másodpercet dolgozott le a 4-es autóhoz képest – és közben megelőzte Bueschert is – azonban végül 4 tized másodperccel kikapott.

Harvicknak ez volt pályafutása 60. győzelme, amivel Kyle Buschsal együtt holtversenyben a kilencedik helyen áll a NASCAR örökranglistáján. Ez volt pályafutása negyedik győzelme Richmondban, a 2006-os, 2011-es és 2013-as győzelmek után.

Felemás szerencse Richmondban

A richmondi időjárás nagyban befolyásolta a futam alakulását, hiszen míg a verseny elején Ross Chastain és Kyle Larson dominálta a versenyt – Chastain meg is nyerte az első szakaszt – a végére mindketten hátracsúsztak, és a 18. és 14. helyen értek célba.

Joey Logano már egy picit jobban járt, hiszen neki sokkal tovább állta a sarat a kocsija, 222 kört vezetett, megnyerte a 2. szakszt, azonban a verseny utolsó szakaszára az ő autója is sokat romlott az egyre hűvösebb pályának köszönhetően, így ő végül a 6. lett.

A playoff utolsó pozícióéért küzdő Ryan Blaney és Martin Truex Jr. felemás napot tudhatott magáénak, hiszen mindketten benne voltak kisebb csetepatékban – Truex kétszer is -, és Chris Buescher miatt veszélyben forgott a 16. rájátszást jelentő hely, amelyet jelenleg pontok alapján visz Blaney.

A 12-es autó sofőrje bár hátrébb ért be Truexhez képest – előbbi a 10., utóbbi a 7. lett -, de a szakaszpontok miatt növelte előnyét az összetettben riválisához képest.

A nap felzárkózását Chase Elliott mutatta be, aki a mezőny hátsó részéből indult és végül 5. lett, Denny Hamlin mögött, aki a 4. helyen ért célba.

A legjobb 10-be még a szintén fantasztikus versenyt futó Aric Almirola fért be 8. helyével, a 9. pedig Kyle Busch lett, akit Ross Chastain kilökött, de még így is vissza tudta hozni a 18-as autót.

Végeredmény