back to top
hétfő, július 22, 2024

Pénteken iktatják be Dale Earnhardt Jr.-t a Hírességek Csarnokába

Dátum:

Megosztás:

Január 21-én iktatják be a NASCAR egyik legendás alakját a Hírességek Csarnokába, ahol apja mellett válik majd a történelem részévé.

- Reklám -

Dale Earnhardt Jr. korán felismerte, hogy soha nem lesz olyan sikeres, mint az apja. Irreális volt azt hinni, hogy a pályán felérhet a néhai Dale Earnhardthoz.

- Reklám -

Dale Jr. soha nem nyert bajnokságot. Viszont a NASCAR egyik legjobb nagyköveteként óriási karriert futott be, és olyan népszerűségre tett szert, amely messze túlmutat apjáén.

Nagyon fontos volt számomra apám karrierje, persze értékes volt a sikerei miatt, de azért is, mert bármit is tett, az emberek reagáltak rá” – mondta Earnhardt a héten az Associated Pressnek.

- Reklám -

Azt gondoltam, hogy az apám értékes a sport számára, és a rajongók számára. Én is ugyanezt az értéket akartam képviselni.

Earnhardt Jr. péntek este csatlakozik édesapjához a NASCAR Hírességek Csarnokában.

Apja és fia, Dale Earnhardt és Dale Earnhardt Jr.
Apja és fia, Dale Earnhardt és Dale Earnhardt Jr. / Fotó: ISC Archives via Getty Images/NASCAR Media

A 2021-es beiktatás elhalasztása miatt idén kerül be ez az „osztály” a csarnokba, amely a tavalyi szabályváltozások miatt öt főről három fősre csökkent.

Earnhardt Jr. mellett a legendás modified sztár, Mike Stefanik, illetve az 50-es, 60-as évek egyik legnépszerűbb alakja, Red Farmer kerül még be a Hírességek Csarnokába.

Dale Earnhardt Jr. karrierje során 26 győzelmet aratott, és 2-szer nyerte meg a Daytona 500-at.

A harmadik generációs versenyző 15-ször egymás után nyerte el a NASCAR rajongók által megszavazott legnépszerűbb versenyzői díjat, és az elmúlt két évtizedben egy birodalmat épített fel a családja által oly nagyra tartott sportág köré.

Dale Earnhardt Jr., a nézők kedvence
Dale Earnhardt Jr., a nézők kedvence / Fotó: Daniel Shirey/Getty Images/NASCAR Media

Earnhardtnak sikeres médiavállalata van, és mind a „Lost Speedways” című televíziós sorozata, mind a „The Dale Jr. Download” podcast a rajongók kedvencévé vált.

Ezen kívül az Xfinity Series egyik legjobban teljesítő csapata, a Junior Motorsports is az ő irányítása alatt működik.

Apja szelleme a mai napig ott lebeg a feje felett

A néhai Dale Earnhardt soha nem láthatta, hogy mit értek el a gyermekei, ami egy kínzó űrt okozott, amin fia a mai napig nem tudja túl tenni magát

Biztosan boldog és büszke lenne, de egyben tipikus apa is, aki azt mondaná: »Hát, ha itt egy kicsit keményebben próbálkozol«, vagy »Ha ott egy kicsit másképp csináltad volna«, és »Talán ezt kellene előtérbe helyezned«” – merengett el Earnhardt.

Pontosan ezt várnám el tőle, és ma is szívesen fogadnám ezt a fajta kritikát.

Junior szerint apja úgy gondolná, hogy jócskán elmaradt a pályán mutatott teljesítménye a versenyzői potenciáljától.

A 47 éves versenyző 2008-ban igazolt el a családja által üzemeltetett csapattól, a Dale Earnhardt Inc.-től (melyet a Ganassi Racing vásárolt fel később). Karrierje legnagyobb sikereit ennél a csapatnál érte el.

Amikor a Hendrickhez kerültem, és igazán rájöttem, hogy mit jelent versenyzőnek lenni, és igazán megértettem, hogy milyen elkötelezettséget igényel – nos akkor rájöttem, hogy a korábbi években mennyi mindent elérhettünk volna, mert rendkívül jó csapatunk volt” – jelentette ki Earnhardt.

Dale Earnhardt Jr. karrierje nagy részét a Hendrick Motorsportsnál töltötte, azonban a legnagyobb sikereit a 8-as rajtszámú DEI autóban érte el
Dale Earnhardt Jr. karrierje nagy részét a Hendrick Motorsportsnál töltötte, azonban a legnagyobb sikereit a 8-as rajtszámú DEI autóban érte el / Fotó: Sherryl Creekmore/NASCAR Media

Dale Earnhardt Jr. mindig is hitt abban, hogy meg tudja téríteni a NASCAR legkeményebb kritikusait. Ebben a tekintetben apjára ütött.

Bármit megtennék, hogy halljam, mit gondol mindarról, amit tettünk, és mindarról, amiben részt vettünk. Bármit megtennék, hogy megtudjam, mit mondana. Állandóan erre gondolok.