vasárnap, június 4, 2023

Dale Earnhardt Jr. ismét autóba ül

Date:

Share:

Dale Earnhardt Jr. továbbra sem tervezi, hogy visszatér a NASCAR Cup Series-ben való versenyzéshez, ennek ellenére tesztelheti a sorozat új Next Gen autóját.

- Advertisement -

Mivel a Cup Series regnáló bajnoka, Kyle Larson ezen a héten a Chili Bowl Nationals versenyen indul, ezért nem tud részt venni az elkövetkező, daytonai teszten.

- Advertisement -

A Hendrick Motorsports hétfőn bejelentette, hogy Dale Earnhardt Jr. fogja vezetni a megüresedő 5-ös autót a keddi, és szerdai tesztnapokon.

Körülbelül hat SMS-t írtam Chad Knausnak (a Hendrick versenyigazgató-helyettesének), és megkérdeztem tőle, hogy engednek-e néhány kört futni a teszten” – mondta a 47 éves versenyző az NBC-nek adott exklúzív interjújában.

Earnhardt jelenleg az NBC-nél dolgozik, legfőképpen a NASCAR közvetítések televíziós elemzőjeként, azonban népszerűségét kihasználva a tv társaság több más sportág közvetítésénél is munkába állította már őt.

A NASCAR hírességek csarnokába is beválasztott versenyző 2003. és 2017. között sorozatban 15-ször nyerte el a legnépszerűbb versenyzőnek járó elismerést.

Earnhardt legutóbb tavaly októberben futhatott néhány kört a Next Gen autóval a Bowman Gray Stadionban, az észak-kaliforniai Winston-Salemben, a Goodyear gumitesztje során.

De ez nem jelenti azt, hogy Earnhardt terveiben szerepelne a Daytona 500-as indulás.

Tudom, hogy az emberek tudni akarják majd, hogy fogok-e versenyezni, vagy talán indulok-e a Daytona 500-on” – mondta Earnhardt az NBC Sportsnak. „Soha ne mondd, hogy soha,  ez a teszt egyáltalán nem ezzel a szándékkal jött létre.

A gumiteszt akkor a NASCAR azon tervének előkészítésére szolgált, hogy februárban a Los Angeles Coliseumban épített, negyed mérföldes aszfaltcsíkon megrendezett Busch Clash-re felkészítsék az autókat.

Mióta Earnhardt visszavonult a teljes idejű Cup Series versenyzéstől, minden szezonban legalább egy Xfinity Series futamot teljesít. A következő tervezett versenye április 8-án lesz a Martinsville Speedway-en.

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.