vasárnap, december 10, 2023

A Multimatic szerződtette a Porsche korábbi vezérét

Dátum:

Megosztás:

A Porsche motorsport-vezetői pozíciójából Pascal Zurlinden a Multimatic nevű céghez szerződött, ahol szintén a motorsportért felel majd.

- Advertisement -

Pascal Zurlinden hosszú évekig a Porsche kötelékében dolgozott, eleinte mérnökként, később a GT-program vezetőjeként, végül pedig az egész motorsport-részleg első embereként. A 39 éves francia szakembert októberben távozott a Porschétól, most a Multimatic szerződtette. Zurlinden itt is a motorsport-szekció (Motorsports Vehicle Operations, MSVO) felelőse lesz.

- Advertisement -

„Nagyon várom már az új munkámat, és köszönettel tartozom Larry (Holt) és a Multimatic felé a belém fektetett bizalomért” – fogalmazott Zurlinden. „Régóta követtem már a Multimaticot az autósportban és azon kívül is. Néha ellenfélként, néha partnerként találkoztunk velük, de mindig nagyon sikeresek voltak.

A Porsche (és az Audi) érkezik majd az IMSA új csúcskategórijába, az LMDh-ba is. Így Zurlinden továbbra is szoros munkakapcsolatban lesz korábbi munkaadójával, tekintve, hogy a németek inspirációs alapját a Multimatic új generációs LMP2-es autója jelenti. Zurlinden annak idején egyébként az Audinális dolgozott, még 2008 és 14 között a gyártó DTM-projektjében.

- Advertisement -

Pascallal annak idején az évek során többször találkoztunk, vagy versenytársként, vagy partnerként. Partnerként nagyszerű volt, ellenfélként pedig nagyon kemény, amikor a Ford GT-ink ellen versenyeztek” – dicsérte Zurlindent a Multimatic MSVO részlegének második embere, Larry Holt. „Egy rettenetesen képzett szakemberről beszélünk, nagyszerű érzékkel a versenyek kezelését és a csapatmenedzselést illetően. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy velünk fog dolgozni. Miután a Porsche még partnerünk is, így Pascal jelenléte mindenkinek csak előnyös lehet.

A tesztek már zajlanak a 2023-as LMDh autóval kapcsolatban a gyár weissachi tesztpályáján. A Penske korábban már bejelentette, hogy a WEC-ben és az IMSÁ-ban is indulni fog gyári Porschékkal.