kedd, február 27, 2024

Nyilvánosságra került Shane van Gisbergen negyven NASCAR-futamot magába foglaló jövő évi naptára

Dátum:

Megosztás:

Bemutatták Shane van Gisbergen 2024-es versenynaptárát, az új-zélandi pilóta a tervek szerint hét Cup Series és harminchárom Xfinity áll majd rajthoz.

- Reklám -

Shane van Gisbergen idén debütált a NASCAR-ban, jövőre pedig máris teljes menetrendet fog teljesíteni az Xfinity Seriesben. Gisbergen a chicagói utcai futamon – amelyet első alkalommal rendeztek meg – mutatkozott be a Cup Seriesben a Trackhouse Racing 91-es számú autójával. A versenyt óriási meglepetésre az új-zélandi pilóta tudta megnyerni, ez a siker pedig megnyitott neki a lehetőséget egy egész szezonos autó megszerzésére.

Még Verstappen is ordítva ünnepelte van Gisbergen győzelmét

- Reklám -

Gisbergen egy egész idényre való alkalmazását végül szeptemberben jelentették be, de előtte még augusztusban részt vett a királykategória indianapolisi viadalán, ahol az előkelő tizedik pozícióban zárt. Nem sokkal később az első oválpályás futamára is sor került, a Truck Series mezőnyének tagjaként látogatta meg az Indianapolis Raceway Parkot.

- Reklám -

A háromszoros Supercars-bajnok jövőre a másodosztály versenyein kívül hét Cup Series-futamon is el fog indulni, ezen a viadalokat tartalmazza a lentebbi táblázat. Ezek közül fontos kiemelni az első talladegai versenyt, hiszen ezen alkalommal debütál majd oválpályán a 34 éves pilóta a királykategóriában, illetve a charlotte-i összecsapást, amely ebben az esetben a nagy presztízzsel rendelkező Coke 600 jelenti.

Shane van Gisbergen 2024-es Cup Series naptára

Helyszín Időpont
Circuit of the Americas (COTA) Március 24.
Talladega Superspeedway Áprilisi 21.
Charlotte Motor Speedway Május 26.
Chicago Street Course Július 7.
Watkins Glen International Szeptember 15 .
Talladega Superspeedway Október 6.
Las Vegas Motor Speedway Október 20.

 

A most bemutatott naptár szerint Gisbergen az Xfinity összes versenyén – a sorozat 2023-as naptárát ebben a cikkünkben találhatják meg – ott lesz a következő szezonban. A középső kategória harminchárom futama közül tizenhét esetében a WeatherTech lesz a főszponzora. Ezeken a viadalokon 97-es számú Kaulig Racinges járműve, amelynek felkészítésében a Trackhouse is segít majd, a képen látható festést fogja viselni. Az autótartozékokat gyártó vállalat négy Cup Series versenyen is az aucklandi pilóta által fogja promotálni magát.