back to top
szerda, július 24, 2024

Meglepetésember nyerte a NASCAR első utcai versenyét!

Dátum:

Megosztás:

Hiába rövidítette le az időjárás a chicagói versenyt, az utcai pályák meghívott specialistája, a Project91 versenyzője tudott nyerni.

Biztonsági okokból halasztják a chicagói utcai versenyt

- Reklám -

- Reklám -

1963 óta most először történt meg, hogy valaki első NASCAR-versenyén nyerni tudjon.

Az esőben többen is a gumifalban kötöttek ki a futam elején, a száradó pályán később viszont inkább a a pilóták közötti kontakt játszotta a főszerepet.

- Reklám -

Sokáig Christopher Bell uralta az esős körülmények között kezdődő futamot, és az első két szakaszt meg is tudta nyerni, de utána egy hiba miatt visszaesett a mezőny végére.

Az austini verseny győztese, Tyler Reddick sem tudta hiba nélkül lehozni a versenyt, pedig ő is sokáig esélyes volt a futamgyőzelemre.

A harmadik helyről rajtoló Shane van Gisbergen végig az élmezőnyben haladt, és nem akadt össze senkivel.

Szemben a második versenyén induló Jenson Buttonnal, akit a boxutcába menet pöccintettek ki, miután a legjobb 10-ben haladt a verseny első felében.

A Red Bull pilótája több segítséget is kap a NASCAR-debütáláshoz

A legjobban Noah Gragson esett-kelt, többször is a falban kötött ki, de minden alkalommal visszatért a mezőnybe. Martin Truex Jr. a legutóbbi épített pályás verseny (Sonoma) győztese felvette vele a versenyt a negatív figyelem tekintetében, de így nem tudta felülmúlni őt.

Az utolsó szakaszt végül a sok sárga miatt meg kell rövidíteni, végül száz kör helyett csak 75 kör lett a versenytáv, hogy még sötétedés előtt be tudják fejezni a futamot.

A végén Justin Haley vezette fel az mezőnyt, és az Rájátszásért küzdő Chase Elliott követte. Azonban egyikük sem tudott mit kezdeni az új-zélandi pilótával, aki nemes egyszerűséggel áthámozta magát rajtuk.

Két körrel a vége előtt még így is kijött egy sárga, de van Gisbergen az újraindítást is jól kezelte, nem volt kérdés a győzelme. Ráadásul azzal az autóval tudott győzni, amivel korábban Kimi Räikkönen háromszor is rajthoz állt.