péntek, április 19, 2024

Kifütyülték a NASCAR-versenyzőt, aki 50. győzelmét szerezte meg

Dátum:

Megosztás:

Nem tetszett a közönségnek az, ahogy megnyerte a poconói versenyt Denny Hamlin, ehhez ugyanis veszélyeztetnie kellett egyik riválisát.

- Reklám -

Több, futamgyőzelemre esélyes pilótától kellett idő előtt elbúcsúzni, például alighogy megnyerte az első szakaszt, az újraindítás után máris véget ért Joey Logano versenye, amikor a mezőny belejéből egyszercsak ő volt az, akinek nem maradt helye.

- Reklám -

Utána a sok újraindítás következett, nem igazán tudott elindulni a mezőny egy hosszabb etapra. William Byron és Kyle Larson többször is felvezették egymás mellett a két sort, utóbbi azonban túl nagy löketet kapott egyik alkalommal hátulról Christopher Bell jóvoltából, így egy megpörgéssel visszacsúszott a mezőny végére.

Később ennek ellenére elnyújtotta az etapját és ennek köszönhetően a második szakasz vége az élen találta.

- Reklám -

A harmadik szakasz két esetről marad emlékezetes: az egyik Tyler Reddick és Austin Dillon ütközése. Utóbbi középen nem hagyott helyet ellenfelének és ráfordulva a falban kötött ki. Dillon már másodjára kötött ki aznap a falban, de most már utoljára. Olyan dühös volt a versenyének véget vető Tyler Reddickre, hogy utána dobta a sisakját is.

Kicsit később a harmadik helyen haladó Alex Bowman forgott ki gyanúsan Hamlin előtt, de nem volt kontakt köztük. Később viszont már igenis lehetett hibáztatni a podcast-tulajdonost. Larsonnal küzdött az első helyért, és nemes egyszerűséggel beleterelte a falba. Ugyan éppen kijött egy sárga – így Larson nem veszített rögtön pozíciót, és a célegyenesben, kisebb sebességnél viszonozta a szívességet – később visszaesett, és csak a 20. helyen tudott végezni.

Az egész versenyen jól teljesítő Reddick és Martin Truex Jr. ronthatta volna el Hamlin örömét, de 2 körrel a vége előtt Ryan Preece forgott meg, és a NASCAR csak lassan, a fehér zászló után lengette be a sárgát, így nem volt már hosszabbítás. Hamlint így a helyszínen füttykoncerttel „köszöntötte” a közönség 50. Cup-győzelme alkalmával.

Alakul az újabb sztárverseny a NASCAR-ban