back to top
péntek, június 21, 2024

Negyed óra COTA, azaz NASCAR összefoglaló – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Elképesztő végjátékot hozott a Next Gen autók első épített pályás éles bevetése. Az új technika Austinban a Circuit of The Americas aszfaltcsíkján mutatkozott be.

- Reklám -

Viszonylag meleg időben zajlottak a küzdelmek Texas-ban. Rengeteg megpördülést és kontaktot hozott a futam, de nem maradt el a már-már szokásosnak mondható kerékelhagyás sem, ezúttal Bubba Wallace járt pórul.

- Reklám -

A sok sárga zászlós megszakítás miatt hosszúra nyúlt futamon végül a Trackhouse Racing pilótája Ross Chastain diadalmaskodott. A versenyen szinte végig domináló Chastain az utolsó körben egy időre elvesztette elsőségét, de sikerült azt némi kakaskodás árán visszaszereznie. A NASCAR Xfinity Series-ben diadalmaskodni tudó AJ Allmendinger ugyan a kupasorozatban nem tudta behúzni az első helyet, de rendkívül elégedett volt csapatával.

Ross Chastain ezzel a győzelemmel szerezte meg pályafutása, és csapata első sikerét egyaránt a NASCAR Cup Series-ben. A kérdéses incidenst és az összes fontos pillanatot 15 percbe sűrítve tekinthetjük meg.