kedd, április 16, 2024

NASCAR-ülést kap az eddig két versenyből kétszer is történelmet író pilóta

Dátum:

Megosztás:

Jövőre a Trackhouse Racinggel visszatér a NASCAR Cup Series mezőnyébe a sorozat idei legnagyobb meglepetésembere.

- Reklám -

Shane van Gisbergen, az ausztrál Supercars háromszoros bajnoka idén kétszer indult beugróként, és mindkétszer nagyot alkotott: a NASCAR első utcai versenyét megnyerte Chicagóban, amivel közel 60 éve ő az egyetlen, aki bemutatkozásánál diadalmaskodott. Indianapolisban szintén a top 10-ben végzett, ezzel pedig Terry Labonte 1978-as kezdését állította be.

- Reklám -

Ezek alapján a Trackhouse Racing bizalmat szavazott neki, és jövő évben is visszahívják az új-zélandi pilótát, méghozzá egy kiterjesztett menetrenddel. Ugyan az oválpályákon még nem olyan rendszerességgel vesz majd részt a Cup Seriesben, van Gisbergen számára egy felkészítő programot állítottak össze a kisebb kategóriákban.

„Ez a bejelentés nagyon sokat jelent nekem” – kezdte az újdonsült NASCAR-pilóta a motorsport.com-nak – „Büszke vagyok arra, hogy mit értem el Ausztráliában, de várom már az izgalmas, új fejezetet és a lehetőségeket, amiket tartogat.

- Reklám -

Mindenkinek nagyon köszönöm, aki idáig a karrieremet segítette, különösen a Triple Eight Race Engineeringnek, akikkel még van dolgunk év végéig.

Itt az ideje egy új kihívásnak, a NASCAR lesz számomra az eddigi legnagyobb megmérettetés, amit már nagyon várok. Köszönöm Justin Marksnak [a Trackhouse Racing tulajdonosa] és a csapatnak, hogy lehetőséget adnak nekem. Izgatottan érkezem majd meg Amerikába, a szezonkezdetre.”

Marks elmondás szerint elsődleges céljuk az lesz 2024-ben, hogy olyan műfajokkal is megismertessék van Gisbergent, amikkel eddig nem volt alkalma találkozni.

A NASCAR legújabb futamgyőztese kiköthetett volna az IndyCarban is