csütörtök, február 22, 2024

Itt van az újabb nemzetközi terjeszkedés, pályán a NASCAR Le Mans-i gépe

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR ezúttal Brazília felé veszi az irányt, és új szériát indít, miközben újabb fontos tesztkilométereket tett meg a Garage56 gép.

  • A NASCAR bejelentette, hogy létrehozza a NASCAR Brasil Sprint Race-t. Ez lesz a szervezet negyedik nemzetközi versenysorozata, és az első Dél-Amerikában. A 2023-ban induló sorozat a széria és a brazíliai GT Sprint Race versenysorozat közötti partnerség keretében jön létre. A NASCAR Brasil Sprint Race a NASCAR Mexico Series, a Pinty’s Series (Kanada) és a Whelen Euro Series mellett a negyedik nemzetközi sorozat, amely a NASCAR zászlaja alatt versenyez majd. 2023-ban a sorozat versenyei három kontinens 12 különböző országában zajlanak majd.
  • A Hendrick Motorsports által épített Le Mans 24 órás Garage56-os versenyautó első verziója kedden kétnapos tesztelési sorozatot zárt a Virginia International Raceway-en. A nevezés – a Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 versenyautó módosított változata – a NASCAR, a Hendrick Motorsports, a Chevrolet, az IMSA és a Goodyear együttműködésével jött létre. Mind a négy szervezet képviselői jelen voltak a teszten, ahol Mike Rockenfeller vezette az gépet. A projekt technikai vezetője, a hétszeres Cup Series bajnok Chad Knaus szerint ez az autó már nagyon közel áll ahhoz, amivel jövőre versenyezni fognak a legendás 24 órás versenyen.
- Reklám -

Elliott szórakozik, máshol pedig Ty Gibbs NASCAR-os jövője a tét

  • Chase Elliott a Nitro Rallycrossban vett részt a múlt hétvégén és elmondta, sokkal jobban tetszik neki a széria közege. „Nagyon jó volt itt menni, mert mindenki nagyon laza, szóval nagyon jó. Nem ezt szoktam meg, minden nagyon máshogy megy a NASCAR-ban. Szóval igen, jó volt idejönni és szimplán jól érezni magam.
  • Spekulációk láttak napvilágot arról, hogy Ty Gibbs a 18-as rajtszám helyett miért az 54-es rajtszámmal indul jövőre a NASCAR Cup Seriesben. Bob Pockrass szerint a legfőbb ok az volt, hogy elkerüljék a Ty Gibbs és Kyle Busch közötti összehasonlításokat. Ezzel együtt Pockrass azt is felvetette, hogy a JGR nem akarta, hogy Ty Gibbs – aki Joe Gibbs unokája – ugyanarra a sorsra jusson, mint Austin Dillon, aki Richard Childresstől megkapta Dale Earnhardt legendás 3-as rajtszámát, a szurkolók – és néhány rivális – pedig azóta is ezüstkanálnak hívják őt.