back to top
vasárnap, június 23, 2024

Most utoljára láthatjuk így a hétvégi viadal helyszínét

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR idei második fordulója a fontanai Auto Club Speedwayen kerül majd megrendezésre, belátható időn belül ez lesz az utolsó verseny a helyszínen.

- Reklám -

Teljesül a NASCAR szurkolók egyhangú kívánsága, és előreláthatóan lesz még egy rövid ovál (short track) a versenynaptárban. Ami a szponzorok szempontjából is jó, az új helyszín nem az eddigi short trackek környékén lenne, hanem az Egyesült Államok másik felén, Kaliforniában.

- Reklám -

A fontanai Auto Club Speedway kerül majd átalakításra a hétvégi futamot követően, február elején a pálya vezetése azonban elismerte, még nincs végleges ütemterv a pálya átalakítására.

„2024-re még a legfeszesebb ütemtervvel sem tudunk elkészülni. közölte a pálya elnöke, Dave Allen. – Még egy csomó mindent el kell intézni, például a vonalvezetés véglegesítését. Még dolgozunk ezeken.”

- Reklám -

„Sok verzió létezik, mind a pályáról, mind az azon kívüli létesítményekről. Nagyon izgalmas lesz, amikor végre nyilvánosságra hozhatjuk ezeket.”

Az igazgató elhintette, jó lenne még egy félmérföldes ovál a naptárba, ez egybeesik a pálya még eredetileg 2020-ban nyilvánosságra hozott terveivel, miszerint a D-ovál belső részén, a boxutca újrahasznosításával egy elnyújtott short tracket hoznának létre, ami hasonlítana Martinsville alakjához, viszont döntöttségében sokkal nagyobb szöget kapna, mint például Bristol.

A pálya leépítése már most megkezdődött a nézőtér fokozatos lebontásával, így kisebb közönség vehet majd részt az ide versenyen. Hiába a pontnélküli Clash helyszín, az LA Coliseum népszerűsége, Allen kiemelte, továbbra is vannak közös terveik a NASCAR-ral, jelenleg 2025-öt célozták be, de még ez sem biztos, hogy megvalósul majd.