csütörtök, február 22, 2024

Ericsson dühös a tavalyi év miatt

Dátum:

Megosztás:

Hiába nyert Indy 500-at, Marcus Ericsson előnye a dupla pontok ellenére elolvadt az év második felére, és nem igazán tudott részt venni a bajnoki csatában.

Ericsson úgy érzi, nem rajta múlik a bajnoki cím

- Reklám -

- Reklám -

„Volt esélyem az utolsó futamra bent maradni az esélyesek közt, és jó ideig vezettem is a bajnokságot. Még mindig kicsit dühös vagyok azzal kapcsolatban, ahogyan végződött az előző év, mert úgy éreztem, igazán jó szezonunk volt, aztán az utolsó három versenyre visszaestünk egy kicsit. Emiatt csalódott voltam.” nyilatkozta Ericsson az első szezon előtti teszten.

A svéd tavaly azt tűzte ki célul, hogy az esetleges győzelmek mellett kiegyensúlyozottabban végezzen az első ötben, hogy közelebb legyen a bajnoki címhez, mint tavalyelőtt. Ennek ellenére mindkét évben hatodik lett a pontversenyben.

- Reklám -

„Legalább így extra motivációt kaptam a téli szünetre, hogy idén még jobb akarjak lenni. Mindenképpen az a célunk, hogy idén miénk legyen a bajnoki cím.”

Ericsson kiemelte, főleg az időmérőkön javulna, de a csapattól is segítséget vár ebben, hiszen nem csak ő szenvedett ezzel.

„A versenyen nem félek senkitől, a 8-as autóval mindig előrébb tudtunk menni, erősek voltunk. De az nem titok, hogy jobbnak kell lennünk a szombatokon. Nemcsak nekünk, hanem az egész Chip Ganassi Racingnek.”

Az Indy 500 tavalyi győztese elmondta, a teszteken már kikísérleteztek néhány dolgot, de az majd a versenyhétvégékén dől el, de is válnak-e majd, vagy sem. A rövidebb szabadedzések ellenére Ericsson úgy véli, elég idő van a megfelelő beállítások megtalálására, hiszen mindenkinek ugyanannyi idő áll rendelkezésére.