vasárnap, április 21, 2024

Mindenki kritizálta a vezetését, erre Chastain „visszaül az iskolapadba”

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR-rosszfiúja szinte már mindenkinél kihúzta a gyufát, de most egy híres iskola segítségét kapta meg.

- Reklám -

Néha már az számít nagyobb hírnek, ha nem történik semmi Ross Chastainnel, az utóbbi időben nem telik el verseny úgy, hogy valami ne történt volna körülötte. Lassan nem marad ember a NASCAR népes mezőnyében, akinél ne húzta volna ki a gyufát. Ha csak az elmúlt két hetet nézzük, Talladegában Noah Gragson volt az áldozat, legutóbb Doverben pedig a beugró Brennan Poole-t forgatta ki, ok nélkül.

- Reklám -

Bár Chastain rögtön jelezte, nem volt szándékos és bocsánatot is kért a verseny után, ennek ellenére ellenfele eléggé felpaprikázott hangulatban nyilatkozott.

- Reklám -

„Egyszerűen átmentek rajtam, nekem jött, belelökött a falban, után meg kiforgatott. Talán az 1-es autó volt… A többit tudjuk, egy kész vicc. Csak a 80. körnél voltunk. És mindezt ok nélkül.” fejezte ki dühét Poole.

„Szánalmas. Nem is tudom, ez olyasmi, ami mostanában rendszeresen csinál. Nem érdemeltem ki. Végre beülhettem egy Cup-autóba, de 80 kör semmi lett a vége.”

Ironikus módon egy nappal a verseny után Chastain bejelentette, hogy indulni fog a NASCAR egyik alacsonyabb szériájában. Ez még önmagában nem nagy ügy, az élvonalnak számító Cup Series-ben versenyző pilóták rendszeresen próbálják ki magukat máshol is.

A különleges ebben, hogy az autót az Egyesült Államok legnagyobb versenyiskolája, a Skip Barber School szponzorálja majd. Chastain a DGM Racing színeiben vesz majd részt két versenyen, Sonomában és az Indy Road Course-on.

„Az évek során volt szerencsénk a legjobb NASCAR versenyzők edzettek és versenyeztek velünk. Büszkék vagyunk arra, amit Ross eddig elért a karrierje során, és segítünk majd neki a NASCAR Cup Series bajnokává válni.” jelentette ki Anthony Demonte, a Skip Barber Racing School igazgatója.