back to top
vasárnap, június 16, 2024

Ezen a hétvégén ők voltak a legsikeresebb család a motorsportban

Dátum:

Megosztás:

Történelmi tettet hajtottak végre az óceán túloldalán: némi meglepetésre egy testvérpár mindkét tagja nyerni tudott a hétvége folyamán.

- Reklám -

Ritka, ám mégsem példa nélküli, hogy a családban többen is motorsportra adják a fejüket, egyazon generáción belül. Részben a költségek azok, amik riasztónak lehetnek, többnyire a báty sikerén felbuzdulva érkezik meg egy sorozatba a fiatalabb testvér is.

- Reklám -

A jelenlegi F1-es mezőnyben is található ilyen, Charles Leclerc öccse (Arthur) már a királykategória előszobájában tekergeti a kormányt. Kollégája, az indiai Kush Maininek pedig olyan bátyja van, aki maga is megjárta az F2-t, jelenleg pedig a DTM-ben kapott helyet egy Mercedes volánja mögött.

De van, amikor egymás ellen kell menniük

A német túraautó bajnokságban az utóbbi években egymás mellett versenyzett Kelvin és Sheldon van der Linde (két különböző márkával!), utóbbi a bajnoki címet is elhódította tavaly. Idén csatlakozott a BMW Hypercar programjához is, míg Kelvin a Formula E-ben megfordult.

- Reklám -

Az elektromos sorozat első testvérpárjára, lehet, hogy nem kell sokat várni, hiszen Mitch Evans öccse, Simon már tesztelte a Gen3-as autót.

A hétvége hősei

„Hazai” (amerikai viszonylatban ez van hozzájuk a legközelebb) pályájukra érkezve valószínűleg még a két fivér valószínűleg csak a legmerészebb álmukban gondolták, mennyi ünneplésre lesz okuk. A Truex-testvérek ugyanis alig 100 km-re laknak a Dover Motor Speedwaytől, a hétvégi verseny helyszínétől.

Ryan Truex ráadásul némi meglepetésre tudott diadalmaskodni, hiszen eddig egy győzelme sem volt a NASCAR nemzeti szériáiban. Szombaton mindenesetre fölényesen húzta be a másodlagos szériának számító Xfinity Series futamot, és ez még csak a kezdet volt.

A hétfőre halasztott főversenyen ugyanis a legfelsőbb kategóriában testvére, a majdnem másfél éve – és több, mint 50 futam óta – nyeretlen Martin Truex Jr. tudott újra győzedelmeskedni szoros csatában Ross Chastain előtt.

Ezzel ők a negyedik család lettek, akik NASCAR-versenyeken győzni tudtak egy hétvégén belül, korábban Ward és Jeff Burton, valamint Darrell és Michael Waltrip is korábban véghez vittek hasonlót. Rusty Wallace két testvérével is osztozott a dicsőségen, Mike és Kenny 1994-ben két olyan betétfutamot nyertek meg, amit a bajnok sikere követett. Legutóbb 2010-ben, Kurt és Kyle Busch voltak erre képesek, amikor Charlotte-ban Kyle az Xfinity- és a Truck-győzelmet is begyűjtötte.

„Elég király, hogy ezt megcsináltuk, és hozzáírtuk magunkat a testvérek listájához, akik domináltak egy hétvégét.” nyilatkozta a statisztikáról Martin, a 2017-es NASCAR-bajnok.

A “McLaren” már a NASCAR-ban is képviselteti magát