back to top
péntek, június 21, 2024

Az F1-be nem, egy másik kategóriába viszont terjeszkedik az Andretti

Dátum:

Megosztás:

Az tavalyi év intenzív szócsatája után elhaltak az Andretti csatlakozásáról szóló hírek, a csapat azonban nem hagyta abba a programjuk bővítését… de csak az Egyesült Államokon belül.

- Reklám -

IndyCar, Indy NXT, Formula E, (V8) Supercars, IMSA és Extreme E. Jelenleg ennyi sorozatban vesz részt az Andretti gárdája és ahogy a McLaren, ők sem terveznek megállni. A Forma-1-et nézték ki maguknak következő célpontként, de heves ellenállásba ütköztek Európa irányából.

- Reklám -

Ennek ellenére nem álltak meg, és a sportautók terén egy gyári programmal bővítették a repertoárt még év elején azzal, hogy felvásárolták a Wayne Taylor Racinget. Így félig lettek felelősek az Acura LMDh és GT3-as programjáért is az IMSA két kategóriájában.

Megszűnés szélére sodródik az egyik legjobb amerikai csapat

- Reklám -

Most azonban „igazán” is belekóstolnak a GT-autók küzdelmeibe, a következő versenyre ugyanis egy Aston Martint neveztek be a bajnokságba. Az eddig stabil, LMP3-as programot áldozzák be félig azért, hogy a gyártók számára vonzóbb kategóriában mutathassák meg magukat.

Az amerikai csapat ezzel a Honda-Acura [IndyCar és IMSA] és a Cadillac [F1] mellett egy újabb gyártót von be a partnereinek listájába.

Nem rendhagyó, hogy az Andretti GT3-as autóval indul versenyen, tavaly például egy régebbi Ferrarit indítottak a GT-autók „TCR World Tour-jának” megfelelő sorozat amerikai állomásán.

Bemutatkozott Ferrari új gépe, a káprázatos 296 GT3