péntek, április 19, 2024

Naná, hogy roncsderbivel ért véget ez a verseny is

Dátum:

Megosztás:

Talladegában a várakozásoknak megfelelően egymást érték az ütközések a hajrában, ahogy a győzelemért viaskodott a NASCAR mezőnye.

- Reklám -

A daytonaihoz hasonló szuperovál-pályán az utolsó percekben jött a szokásos tolakodás és három baleset is bekövetkezett, mire végeredményt lehetett hirdetni. 5 körrel a leintés előtt a címvédő Joey Loganót forgatták a falba a mezőny sűrűjében, de erre sokan tudtak reagálni és csak kevés autó kapott pofont egy másiktól vagy a palánktól.

- Reklám -

Az így előidézett sárga zászló már hosszabbítást okozott a távban, és Ross Chastain rögtön egy újabb ütközéshullámot okozott egy vakmerő manőverrel, ahogy az 1. helyért támadva bebújt két riválisa közé, de elfogyott a hely. Chastain mázlista volt, neki semmi baja sem lett, Noah Gragsont viszont a falba lökte, mögötte pedig Kyle Larson járt pórul, akit előbb kiforgattak, majd egy másik autó eltalálta az övét.

A harmadik aztán még nagyobb baleset lett, ezt Ryan Blaney és Bubba Wallace találkozója okozta. Pont ők ketten foglalták el az első két helyet, amikor Blaney megpöccintette Wallace-t, és a forgó autókat ekkor már kevesebben tudták elkerülni. NASCAR-mércével azonban összességében még ez is csak közepes méretű tömegkarambol volt.

- Reklám -

A győzelmet Kyle Busch szerezte meg, aki lényegében csak a legfontosabb pillanatban állt az 1. helyen. A végén kockáztatott és nem állt ki tankolni – az ünneplésben minimálisra vette a gumiégető forgást is, annyira kevés üzemanyaga maradt.

VÉGEREDMÉNY