hétfő, április 15, 2024

Megfenyegették Ross Chastaint, újabban a NASCAR egyik legnagyobb alakja fakadt ki

Dátum:

Megosztás:

Darlingtonban folytatódott az idény eddigi sormintája: Ross Chastain újabb balesetet okozott, és az elmúlt négy versenyből immár harmadjára Kyle Larson versenyének vetett véget.

Bunyóban ért véget két versenyző futama

- Reklám -

- Reklám -

Ross Chastain hiába vezeti a pontversenyt, még idén nem sikerült versenyt nyernie, így akár ki is szorulhat a Rájátszásból. A Trackhouse Racing agresszív módon próbálta megszerezni Darlingtonban a múlt hétvégén idei első győzelmét, hogy bebiztosítsa magát a bajnoki harcban.

Kyle Larson már kétszer is nyerni tudott, ezzel már biztosan ott lesz neki ezzel a szakasz- és futamgyőzelmek jelentenek bármit is, ugyanis ezek jelentenek plusz pontot a Rájátszás kezdetén.

- Reklám -

A két jómadár hat körrel a vége előtt találkozott a pályán, Chastain többszöri próbálkozással próbálta blokkolni Larsont, aki emiatt kényszerűen keresztbe forgatta riválisát. Chastain a 29., Larson a 20. helyen ért célba az esetnek köszönhetően, és érthetően egyikük sem volt boldog.

Larson konkrétan már nem is kívánta kommentálni a történeteket, ugyanis egyáltalán nem adott interjút a darlingtoni verseny után, a csapatfőnöke azonban helyette is eleget mondott. A cspatfőnökként sikert sikerre halmozó Rick Hendrick ugyanis, hiába Chevrolet-s márkatársról van szó, felszólította „fiait”, hogy ezentúl ők is nyugodtan gyepálják a Dinnyésembert.

Mindenki kritizálta a vezetését, erre Chastain „visszaül az iskolapadba”

„Nem érdekel, hogy Chevrolet-t vezet, ha összetöri az autóinkat. Nem érdekel, és ezt a Chevynek is megmondtam. Ha nekünk jössz, akkor vissza fogod kapni. Mert ha az ember nem adja vissza, akkor újra és újra meg fog történni.” fejtette ki álláspontját a négy autóért is felelős Hendrick.

„Hűséges vagyok a Chevrolet-hez, de ha valaki megpróbál rajtunk átgázolni, akkor azt várom el a srácaimtól, hogy tartsák magukat keményen. Nem fogom arra kérni őket, hogy adják fel, csak azért, mert Chevrolet.

[Chastainnek] nem is kéne ilyen agresszívnek lennie. Persze a verseny késői szakaszában mindenki durvább, de ettől még nem kell a falba lökni a másikat. Így nagyon sok ellenséget fog szerezni. Úgy pedig nehéz bajnokságot szerezni, ha sokan akarnak neked törleszteni.”

Hendrick szerint Trackhouse-os kollégája, Justin Marks érdekében is áll, hogy Chastain minél hamarabb befejezze az aggresszív viselkedést.