back to top
péntek, június 21, 2024

A McLarennek minden összejött, csak a győzelem nem

Dátum:

Megosztás:

Komoly erődemonstrációt tartott az Arrow McLaren Indianapolisban. Az idei első Indy GP-n csak egy ember tudta feltartóztatni őket.

- Reklám -

A hétvége Romain Grosjean újabb drámájával kezdődött, aki az időmérőn nem tudott bejutni, a legjobb 12 közé, és tajtékozva tudatosította csapatában, hogy már megint elúszott az esélye a győzelemre.

- Reklám -

Annál inkább örült azonban a szintén Európából az IndyCarba átnyergelő Christian Lundgaard, aki első pole-ját szerezte meg a sorozatban, és kicsit még magát is meglepte ezzel. Csapattársai, Jack Harvey és Graham Rahal is jól mentek az időmérőn, előbbi a negyedik helyről rajtolhatott.

A futamon Rahal Letterman Lanigan Racing dán sofőrje az első helyről eltérő stratégiáján tudta tartani a tempót a legjobbakkal. Mindössze csak egy kicsit volt lassabb összességében, így negyedik hellyel kellett beérnie.

- Reklám -

Rahal sajnos belekeveredett a rajt utáni kalamajkába, utóbbi viszont egy gyors kerékcsere után egy elnyújtott stratégiával a mezőny végérők vissza tudott kapaszkodni a 10. helyre.

A verseny előtt az Arrow McLaren tűnt másik jó formában lévő csapatnak, ők is két autóval voltak jelen a legjobb hat között a rajtrácson. Az verseny első felében össze is állt a vonat, és attól függően, ki volt éppen a lágy gumikon, változtatták a pozíciókat.

Úgy tűnt, a különböző stratégiai variációkkal le tudják vadászni az élen álló Álex Palou-t és Lundgaardot, de végül csak a dánt sikerült befogniuk a verseny végére. Pato O’Ward ugyan hamar a Ganassi spanyolja után eredt, de 2021 bajnoka magabiztosan tartotta előnyét az első helyen.

Alexander Rossi magabiztosan autózva bejött mögé, és ezzel első dobogóját szerezte a McLarennel, míg Felix Rosenqvist Lundgaard nyomában az ötödik lett.

A verseny végén Colton Herta visszaesése volt látványos, egészen az ötödik helyen fogytak el alatta a gumik, és hárman is elmentek mellette az utolsó körökben. Csapattársa, Grosjean végül 11. lett, a futam elején megpördülő Will Power előtt.

Az Arrow McLaren volt kétségtelenül a legjobb csapat az idei első Indy GP-n, mindhárom autójuk a legjobb 5-ben végzett. Egyedül Palou-val nem sikerült bírniuk. Bár igaz, hogy saját terve szerint idén ős is mclarenes lenne, hiszen tavaly megpróbált átszerződni

F1-es álmok helyett botrány: Palou felszólalt a szerződéséről