szombat, április 20, 2024

Le Mans, utcai futam és…? Ezt akartja következő újdonságként a NASCAR bajnoka

Dátum:

Megosztás:

A következő héten a sorozat történetében először utcai versenyt rendeznek majd, méghozzá nem is egy sztárvendéggel a rajtrácson, utána azonban máris kaptak tippet, mi lehetne a következő nagy dobás.

NASCAR-versenyen indul Räikkönen korábbi csapatfőnöke

- Reklám -

- Reklám -

Két F1-es bajnok is volt az austini rajtrácson majd a 100. évfordulós Le Mans-on részt vett egy Next Gen autó, és most jön Chicagóban egy olyan, ami még sosem volt: utcai NASCAR-futam. Úgy tűnik, erre az évre bőven jutott a sorozatnak az érdekes pillanatokból, amik újabb nézőkhöz juttatták el a bajnokságot.

A NASCAR 2012-es bajnoka, Brad Keselowski szerint nem kéne megállni, és egy újabb attrakcióval kéne népszerűsíteni a bajnokságot.

- Reklám -

„Úgy érzem – egy ideje ez a véleményem – hogy el kéne mennünk Kanadába. Ott van piac, így mennünk kéne, méghozzá egy oválra. Rengeteg szurkolót hagyunk futam nélkül, akik szívesen látnának minket külföldön is. Ezzel kielégítenénk őket, és még a költségek sem szállnának el, ami jó a csapatoknak is.” – fejtette ki ötletét a RACER-nek Keselowski.

A másodosztály (Xfinity Series) 2007 és 2012 között ment a Montreali pályán, míg a Truck Series, a szövetség harmadik sorozata Mosporttal (Canadian Tire Motorsport Park) utána kezdve egészen 2019-ig volt a versenynaptár része.

„Általában úgy megyünk külföldre, hogy épített pályákat keresünk, mondván, hogy ez is jobb, mint a semmi. De ez nem az, ahogy én megmutatnám, hogy mire képes a NASCAR.” – hangsúlyozta, hogy igenis oválpályán menne.

A NASCAR-nak van jelenleg is kanadai sorozata, méghozzá a Pinty’s Series, és ráadásul többnyire rövid oválokon mennek – építette pályák mellett – ami általában a nézők elsőszámú kívánsága egy új versenynaptárral kapcsolatban.

„Különleges a szurkolók szenvedélye. Amikor kimegyek egy versenyre, mindig találkozok nézőkkel, így tudom, milyen sokan szeretnek minket ott. Ők szerintem szeretnének a bajnokság részesei lenni, és úgy üdvözölnének minket, ahogy szükségünk lenne rá.” – emelte ki Keselowski egy kanadai futam előnyeit.