back to top
péntek, június 21, 2024

Az olimpia kényszerítheti szünetre az IndyCart

Dátum:

Megosztás:

Két problémával is szembe kell néznie a sorozat vezetőinek, ami a jövőt illeti, ezért csak lassan áll majd össze a jövő évi menetrend.

- Reklám -

Már az idei naptárral sem volt minden rendben, ugyanis egy hónapos szünet volt az idénynyitó St. Petersburg és a második verseny, Texas között.

- Reklám -

„Dolgozunk rajta, és remélem, nem lesz annyi kimaradó hétvége, mint idén tavasszal.” emelte ki Mark Miles, a Penske Entertainment vezérigazgatója.

Szerinte nőni fog az amerikai helyszínek száma, a RACER szerint a Milwaukee Mile lehet az egyik befutó, miután Roger Penkse és Miles találkoztak a pálya képviselőivel.

- Reklám -

De egy még probléma van, ami a TV-társaságokhoz köthető. Az IndyCar partnerei, az NBC ugyanis a 2024-es párizsi olimpia idején teljes egészében az ötkarikás játékokra fog koncentrálni. Jelenleg két verseny, az új utcai helyszínre költöző Nashville és a második Indy GP is abban a pár hétben van, amikor az olimpia is.

Focistadion építése miatt sem esik ki a káoszfutamokat hozó versenyhelyszín

„Már párszor megküzdöttünk ezzel, és ahogy minden sportnak, az olimpia nekünk is kihívás. Számunkra valamilyen szünet lesz, de az, hogy még hogyan, azt korai lenne megmondani.

Szóval még folyamatban van a dolog, de a szezonzáróra mindenki tudni fogja, mire kell készülni jövőre.”

Gálaverseny lehet a külföldi túrából?

Egyre nagyobb a találgatás egy nem amerikai versenyről. Argentína, Brazília vagy Mexikó bepótolhatná a tavalyi nagyobb szünetet, amikor az Egyesült Államokban még nem olyan jó az idő a versenyzéshez. Miles azonban azt is elhintette, hogy akár egy szezonzárót követő, bajnokságon kívüli külföldi futamra is sor kerülhet majd.

„Vannak megbeszélések, de még túl korai lenne kijelenteni, hogy 2024-re minden összeáll, és visszatérhetünk majd [Dél-Amerikába]. Érdekes lehetőségek vannak, már a COVID előtt is sokan akarták tudni, lesz-e verseny.

És közbejött az is, hogy Roger [Penske] vette át az irányítást, és eleinte nem akart külföldre menni. Meg akarta érteni, hogyan működik ez az egész, milyen irányba tartunk, és Észak-Amerikában minden rendben van, mielőtt megvizsgáljuk, mi a helyzet máshol.

De igen, mostanában egyre több a megbeszélés erről, csak meg kell találni a megfelelő időt és pályát vagy pályákat erre.”