back to top
vasárnap, május 19, 2024

Szoros befutó döntött az első helyről a bajnoki végjátékban

Dátum:

Megosztás:

Ugyan maximális pontszámot szerzett, a végén igencsak megizzasztották Kyle Larsont, aki győzelmével elsőként jutott be a NASCAR 4-es bajnoki döntőjébe.

NASCAR-időmérő a tűzgyűrű alatt

- Reklám -

- Reklám -

A pole-ból induló Christopher Bell nyolc körrel az első szakasz vége előtt veszítette el a vezetést Kyle Larsonnal szemben, aki begyűjtötte a 10 pontot.

A második részben Brad Keselowski állt az élre, míg Larson a falat is eltalálva visszacsúszott az ötödik helyre. Mikor azonban 5 körrel később Alex Bowman ütközése miatt jött a sárga, így alkalma nyílt a javításokra, és a szakasz vége előtt vissza tudott állni az élre.

- Reklám -

Sokan küzdöttek gumiproblémákkal a futam során, először Erik Jones kapott defektet, majd Carson Hocevar, Chase Briscoe és Ty Gibbs is a falban kötött ki egy-egy lapos gumival.

Ross Chastain kétszer is elvesztette az irányítást az autója fölött, de szerencsére meg tudta fogni az autót mindkét esetben. Ezenkívül a verseny elején gyorshajtáson kapták a boxutcában, amiért áthajtásos büntetést kapott, ennek ellenére az ötödik helyen fejezte be a futamot.

A verseny végére Christopher Bell lett Larson elsőszámú kihívója, és folyamatosan közeledett a 2021-es bajnokra. A végén kevesebb, mint egy tizedmásodperc (82 ezred) választotta el kettejüket, de végül nem történt helycsere a két pilóta között.

„Láttam, hogy jön a tükörben. Reménykedtem benne, hogy a lekörözöttek az alsó ívre engednek majd, de a 38-as [Todd Gilliland] haladt ott, mögé nem állhattam be. A legtetején sem akartam menni, így maradtam a középső íven”nyilatkozta az utolsó körökről a futamgyőztes.

„Szerencsére Christopher mindig fair módon játszik. A végén nem is lehetett volna őrületesebb a célvonalhoz érkezve. Meg kell köszönnöm neki, hogy megadta a tiszteletet.

A csapat is nagyon jó munkát végzett, jó autót raktak össze. Én majdnem elrontottam mindent azzal, hogy megcsúsztak és lekoccoltam a falat. Azután újra meg kellett találnunk az egyensúlyt” – értékelt Larson közvetlenül a verseny utáni interjúban.

„Nem tudom, mi mást tehettem volna, úgyhogy nem tudom” – idézi Bellt a motorsport.com„Úgy érzem, ez lehetett volna az én esélyem arra, hogy bekerüljek a bajnoki döntőbe, de nem tudtam megragadni.

A kockás zászlóhoz közeledve tudtam, hogy blokkolni fog, ezért megpróbáltam a külső íven elmenni mellette, de lekövette. Nem is tudom, hogy egyáltalán volt-e akkora lendületem, hogy megelőzzem. Most ez nem volt elég” – kesergett Bell, aki viszont kiemelte, örül, hogy két pontra közelítette meg a továbbjutást érő negyedik helyet.

Larson idei negyedik győzelmével Jeff Gordon elismerését is kivívta

„Igen”válaszolt Gordon egyértelműen a kérdésre, miszerint Larson jobb pilóta-e, mint ő volt – „Örülök, hogy nem kellett versenyeznem ellene, a Hendrick Motorsports-nál így is volt egy srác, aki folyton megszorongatott.

Voltak idén hullámvölgyek is, követtek el hibákat is év elején, de a rájátszásban egyszerűen mindig nagyon gyors autóval álltak elő. Texas ugyan kemény volt, hiszen jó helyzetben akadt össze Bubbával [Wallace], de azon kívül hihetetlen módon teljesítettek” – összegezte a Hendrick Motorsports társtulajdonosa.