vasárnap, április 21, 2024

Kikerül a Petty név a NASCAR-ból

Dátum:

Megosztás:

Miután több változás is végbement a háttérben, nevet is módosít a Petty GMS csapat, aminek részben Jimmie Johson és Richard Petty is tulajdonosa.

- Reklám -

A Maury Gallagher vezette alakulat ezentúl Legacy Motor Club, avagy Legacy M.C. néven található majd meg.

- Reklám -

„Kicsit több, mint egy éve volt lehetőségem megvenni a Richard Petty Motorsports csapatát a NASCAR Cup Seriesben. Azóta Erikkel [Jones] megnyertük a Southern 500-ot, valamint Noah-val [Gragson] bővítettük a csapatot.” meséli Gallagher.

„Így, hogy Jimmie Johnson is érkezett a tulajdonosi körbe, a változás elengedhetetlen volt, az ő tapasztalata és tudása miatt. Az a célunk, hogy versenyeket nyerjünk és bajnokságokat, valamint képviseljük a partnereinket azzal, hogy a legmagasabb szinten teljesítünk.”

- Reklám -

„Az Legacy M.C. új képe lehetővé teszi majd számunkra, hogy olyan környezetet hozzunk létre, ami nagyon sikeres lesz.”

A hétszeres bajnok Richard Petty így visszább lép, igazgatóból a csapat nagykövete lesz belőle.

„Ahogy az új névről beszéltünk, magunkra néztünk. Én, Jimmie és Dale Inman – ez már 22 bajnoki cím – úgyhogy nincs is találóbb név, mint a Legacy [örökség]. A Motor Club pedig tökéletes, hiszen azt szeretnénk, ha a szurkolók előrébb vinnék a csapatot.”

„Amikor látom majd a 42-es és 43-as autót, azt szeretném, ha – függetlenül a versenyzőtől – a nézők emlékeznének a Petty család történetére, amit továbbvisznek. És a történelem folytatódik majd a Legacy M.C.-vel.”

Richard Petty mellett apja, Lee is NASCAR bajnok lett, és a család ezzel meghatározó alakja lett a NASCAR történelmének.

A király színre lép – A NASCAR története II.

Egyúttal bemutatták Jimmie Johnson idei rajtszámát is, ami az eddigi ikonikus 48-as fordítottja lesz.