hétfő, március 4, 2024

Richard Petty inspirálhatja Jimmie Johnson új rajtszámát

Dátum:

Megosztás:

Ugyan Jimmie Johnson eddigi összes Cup Series versenyét a 48-as számú autóban teljesítette, azt továbbra is a Hendrick Motorsports indítja majd, méghozzá Alex Bowmannel. Mivel JJ két szezont az IndyCarban töltött, így szabadult fel a szám, ami helyett most újat kell keresnie.

- Reklám -

Eközben Johnson ráadásul a Petty GMS Motorsports tártulajdonosa is lett, velük tér vissza 2023-ban néhány verseny – köztük a Daytona 500 – erejéig. Mivel a NASCAR két hétszeres bajnoka, Richard Petty és Jimmie Johnson is tagjai a csapatnak, Mike Beam, a csapat elnöke egy érdekes ötlettel állt elő.

- Reklám -

„Amint bejelentettük Jimmie-t, az emberek rögtön összeadtak kettő meg kettőt. Hétszer hét az 49. Jó ég, én nem is gondoltam volna erre. Van két hétszeres bajnokunk, ha magával szorozzuk, 49-et kapunk. Ez tökéletes szám lenne a csapatnak így, hogy Richard Petty és Jimmie Johnson is velünk van.” ismertette Beam a közönségkedvenc ötletet.

Ugyan a 47 is ugyanolyan közel lenne az eddigi számhoz, és Johnson is 47 éves, de az is foglalt. Ricky Stenhouse Jr. Chevrolet-ja fut vele.

- Reklám -

A Petty család eddig a 40-es számokhoz kötődött, a GMS Racing pedig pont a fordítottját, a 94-est adta volna Ty Dillonnak, mielőtt egyesült a két csapat. Így a csapat három tulajdonosa előtt is tisztelegne a szám, különböző módokon.

Beam nyilatkozata nem számít bejelentésnek, ez egy elég szimbolikus választás lenne…