kedd, április 16, 2024

Kigyulladt a lába, azért maradt le a győzelemről Dale Earnhardt Jr.

Dátum:

Megosztás:

A hétvégén Bristolban tért vissza a versenyülésbe Dale Earnhardt Jr., és hiába nem ült versenyautóban közel egy éve, bizonyította, hogy még mindig helyt tud állni a mezőnyben.

- Reklám -

A 15. helyről rajtolhatott el idei első – de nem egyetlen – futamán Dale Earnhardt Jr., aki ugyan 6 éve visszavonult a teljes szezonos szerepléstől, az Xfinity Series versenyein évi egyszer megméretteti magát.

Hat év kihagyás után a NASCAR-legenda visszatér Bristolba

- Reklám -

Szép lassan haladt előre a mezőnyben, viszont a második szakaszban egy stratégiai húzásnak köszönhetően repült az élre. Míg a bajnokságért küzdők a szakaszpontok érdekében kint maradtak, addig Dale Jr. a futamgyőzelem érdekében kiállt, hogy a szakasz végi sárgánál a sor elejére kerüljön, amit a mezőny nagy része letudja a kiállásokat.

- Reklám -

Ezután 47 kört vezetett, és a top 5-ben autózott, amikor 30 körrel a vége előtt váratlanul kiállt a boxba.

„Lyukas lett a nadrágom” – magyarázta a verseny után – „Valahogy a váltóoszlop kigyulladt. Láttam, hogy füst van az autóban, de reméltem, nem én leszek az, de igen. Az utolsó körömben egy lángcsóva csapott fel, és azt éreztem. Égett az overállom, így rájöttem, nem folytathatom, meg kell állnom.

De ha megállsz, a tűz általában nagyobb lesz. Megálltam az egyik boxnál, és szerencsére a srácok gyorsan reagáltak, és kisegítettek” – utalt a rivális John Hunter Nemechek szerelőire.

„Utálom. A legjobb tízben, de talán a legjobb 5-ben is végezhettünk volna. Győzelmi esélyünk volt, ha az autó nem adja meg magát. Ugyanakkor nem akartam volna senki estéjét tönkretenni, és nagyon élveztem.”

Azért a verseny végén Dale Earnhardt Jr. már mosolygott, ugyanis pilótája, Justin Allgaier nyerte a versenyt, és a Victory Lane-en együtt ünnepelhettek.